Hrvatska
StoryEditor

Ina donirala 2,4 milijuna kuna HAZU-u, Muzeju za umjetnost i obrt i Arheološkom muzeju u Zagrebu

18. Lipanj 2020.
Svečano uručenje donacija INE povodom šteta nastalih u potresu Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti, Muzeju za umjetnost i obrt i Arheološkom muzeju u Zagrebu: Sanjin Mihelić, Velimir Neidhard, Sandor Fasimon i Miroslav Gašparovićfoto Ratko Mavar
Piše:
piše Edis Felić
[email protected]

Sandor Fasimon, predsjednik Uprave Ine, uručio je donacije od po 800 tisuća kuna Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti, Muzeju za umjetnost i obrt i Arheološkom muzeju u Zagrebu. Donacije je Fasimon dodijelio u zgradi HAZU-a njegovom predsjedniku akademiku Velimiru Neidhardtu te ravnateljima MUO-a Miroslavu Gašpareviću i AMZ-u Sanjinu Miheliću kako bi se popravila oštećenja na zgradama ovih institucija nakon potresa koji je zadesio Zagreb u ožujku.

Prvi čovjek Ine podsjetio je da živimo u teškom vremenu od kojih nije imuna ni Ina, no unatoč prilagođavanju i revidiranju investicijskih planova u Ini su svjesni koliko je važna kvaliteta života i koliko su važne kulturne i znanstvene institucije.

- Ina na tom putu već godinama i kontinuirano pruža potporu znanstvenim, kulturnim i umjetničkim institucijama, a to ćemo nastaviti činiti i dalje – poručio je Fasimon.

Inače, ina je za saniranje posljedica od potresa u Zagrebu i za borbu protiv pandemije koronovarisu donirala 1,5 milijuna kuna mnogim ustanovama i organizacijama. Predstavnici HAZU-a, MUO-a i AMZ-a zahvalili su na 'izdašnoj pomoći Ine' podsjetivši da to nije prvi put da im Ina daje potporu.

Svečanoj dodjeli donacija prisustvovali su i državni tajnik u Ministarstvu kulture Ivica Poljičak, član Uprave Ine Darko Markotić i druge zvanice.

 

24. travanj 2024 01:49