Hrvatska
StoryEditor

Infobip: Nastavljamo s akvizicijama koje nam omogućavaju pristup novim tehnologijama

03. Studeni 2021.
Silvio Kutić

Infobipov cilj je razvijati se prema "liquidity eventu", najvjerojatnije kroz IPO, ali dok svi potrebni faktori za to budu ispunjeni, odgovorili su iz prvog hrvatskog jednoroga na Liderov upit je li i dalje plan izaći na burzu 18 do 20 mjeseci nakon jučer objavljenog kreditnog financiranja u iznosu od 500 milijuna dolara, kako je najavljivano u proljeće.

Također, Infobip nastavlja biti aktivan po pitanju M&A aktivnosti i u narednom razdoblju, poručili su iz najveće hrvatske IT kompanije,

Runde financiranje i akvizicije u skladu su s planom 'bildanja' kompanije i potvrde tržišne vrijednosti uoči izlaska na burzu. Počelo je s 200 milijuna vrijednom investicijom private equity fonda One Equity Partners u 2020. godini. Ovaj put Infobip se odlučio za kreditno financiranje kakvo koriste i druge tehnološke tvrtke visokog rasta i velike vrijednosti.

Najnovija akvizcija američke tvrtke Peerless Network, globalnog pružatelja VoIP (Voice over IP) usluga sa sjedištem u Chicagu, četvrta je u samo godin dana što pokazuje da je Infobip nakon otvaranja vrata investitorima odlučan u postizanju izuzetno brzog rasta što je i dovelo do udvostručenja prihoda u odnosu na 2020. godinu.

Podsjetimo, prva akvizicija vodnjanskog diva bila je američka kompanija OpenMarket, a uslijedilo je preuzimanje vodećeg svjetskog pružatelja SMS firewall usluge, irske tvrtke Anam Technologies te hrvatske franšiza Shift konferencije.

Kao što je suosnivač i predsjednik uprave Infobipa Silvio Kutić izjavio u svibnju za Bloomberg, dobivene investicije koristit će se za akvizicije koje im mogu donijeti proširenje korisnike baze i pristup novim tehnologijama.

– Tržište je vrlo 'hot' i dinamično i plan nam je zaključiti nekoliko akvizicija prije izlaska na burzu – izjavio je tada Kutić, dodavši da rade na nekoliko 'dealova'. Prema sadašnjim najavama iz Infobipa taj akvizicijski zamah još traje i za očekivati je objave novih preuzimanja.

25. travanj 2024 02:35