Hrvatska
StoryEditor

Infobip prikupio više od 200 milijuna dolara investicije, sada vrijede više od milijarde

30. Srpanj 2020.
foto Petar Kurschner

Hrvatska tvrtka Infobip prikupila je više od 200 milijuna dolara u prvoj rundi financiranja od investicijskog fonda One Equity Partners, pa je sada vrijednost Infobipa premašila milijardu dolara, piše Reuters.

Prikupljena sredstva koristit će se za financiranje daljnje ekspanzije u Sjedinjenim Američkim Državama kroz moguća preuzimanja.

Infobip je osnovan 2006. godine i pruža tehnologiju i usluge potrebne za višekanalni (omnichannel) marketing, koji klijentima omogućuje komuniciranje s kupcima i korisnicima kroz SMS poruke ili druge usluge poput WhatsAppa, a klijenti su im, između ostalih, i Uber, Viber, Unilever i Costco. Kako piše Reuters, klijenti Infobipa imaju doseg komuniciranja na više od sedam milijardi mobilnih uređaja u više od 190 zemlja.

Tvrtka je u prošloj godini ostvarila prihod od 602 milijuna eura (710 milijuna dolara), što je 38 posto više u odnosu na godinu ranije.

Osim toga, važno je napomenuti da su u PE One Equity Partners uložili i hrvatski obvezni mirovinski fondovi Erste Plavi i PBZ Croatia osiguranje. Na taj će način u očekivanom budućem rastu kompanije sudjelovati i članovi navedenih domaćih mirovinskih fondova. Hrvatski obvezni mirovinski fondovi investiraju u PE fondove te kroz njihove investicije u hrvatske tvrtke sudjeluju u razvoju hrvatskog gospodarstva.

24. travanj 2024 15:14