Hrvatska
StoryEditor

Ivan Parać prodao ostatak Pan-Peka, poljski fond kupio preostalih 35 posto kompanije

16. Listopad 2020.
Michal Kedzia, ​partner privatnog investicijskog fonda Enterprise Investors (EI) zadužen za regiju Adriaticfoto Ratko Mavar

Poljski Enterprise Fund VII (PEF VII), fond privatnog kapitala kojim upravlja Enterprise Investors (EI), dogovorio je preuzimanje preostalog 35-postotnog udjela u hrvatskom lancu pekarnica PAN-PEK-u, od osnivača PAN-PEK-a Ivana Paraća, priopćio je PEF VII u petak.

PEF VII je u svibnju 2018. godine preuzeo 65 posto udjela u PAN-PEK-u, a po okončanju transakcije postat će njegov stopostotni vlasnik. Vrijednost transakcije nije otkrivena, a njen dovršetak uvjetovan je dobivanjem odobrenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja.

PAN-PEK je osnovan 1992. godine i jedan je od većih proizvođača smrznutih pekarskih proizvoda u Hrvatskoj i regiji. Ima vlastitu prodajnu mrežu pekarnica prvenstveno u Zagrebu, ali i u drugim hrvatskim gradovima. Trenutno ima 65 prodajnih mjesta.

Glavna proizvodnja nalazi se u Zagrebu, a drugi, manji proizvodni pogon smješten je u Đakovu. 

image
Ivan Parać

Enterprise Investors aktivan je od 1990. godine i do danas je prikupio sredstva za devet fondova, čija je vrijednost prikupljenog kapitala veća od 2,5 milijardi eura, kaže se u priopćenju.

15. travanj 2024 11:41