Hrvatska
StoryEditor

Ivica Todorić: Optužnica protiv mene je obično smeće

16. Studeni 2021.
Ivica Todorićfoto Dražen Lapić

Nakon što je Državno odvjetništvo danas povukao optužnicu 'radi boljeg razjašnjenja stvari' u slučaju Agrokor kojom se tereti bivšeg vlasnika Agrokora Ivicu Todorića i njegove suoptuženike da su oštetili koncern za 1,2 milijarde kuna, na svom se Facebook profilu s komentarom oglasio i sam Ivica Todorić.

Objava DORH-a je uslijedila nakon vijesti da su zbog odavanja podataka iz istrage uhićeni bivša tužiteljica Mirela Alerić Puklin koja je radila na tom slučaju, njen suprug i bivša članica uprave Agrokora Piruška Canjuga, optužena zajedno s Todorićem. Todorića i njegovih 14 suoptuženika optužnica tereti da su od 2006. do 2017. oštetili koncern za 1,2 milijarde kuna. Od toga je Ivici Todoriću, kako tvrdi tužiteljstvo, pribavljeno 923,6 milijuna kuna, a ostatak od oko 320 milijuna kuna nizozemskom Agrokor Investmentu BV.

Komentar Ivice Todorića na povlačenje presude prenosimo u cijelosti.

Kao što sam u brojnim javnim istupim od 2017 g. i tvrdio, ova optužnica protiv mene, moje obitelji i suradnika koja je danas povučena nema nikakve veze s realnosti i stvarnim stanjem i obično je smeće, a kako se dokazima kojima smo u posjedu i potvrdilo - napravljena je protuzakonito, na kriminalu.

Razlog povlačenja optužnice jest potreba da se prikrije blamaža Županijskog državnoga odvjetništva u predmetu Agrokor koji je započet prije više od 4 g.

Povlačenjem ove optužnice koja je zdušno branjena na optužnom vijeću - ŽDO, ustvari DORH današnjim uhićenjima radi manipulaciju kojom pokušava izbjeći razotkrivanje protuzakonitih, kriminalnih radnji privremene uprave Agrokora, grupe BORG, KPMG Croatija d.o.o. i nekih osoba iz ŽDO i DORHA, a što bI dovelo do:

• trenutne smjene Glavnog državnoga odvjetnika Republike Hrvatske Zlate Hrvoj-Šipek i nekoliko nezinih zamjenika

• ostavke premijera RH Andreja Plenkovića

Očito je ova manipulacija pomno promišljana tjednima, no nadam se da hrvatski mediji i javnost na nju neće nasjesti, te ovim putem jasno poručujem korumpiranoj vlasti koja je izdala nacionalne interese RH i otela privatno vlasništvo - Plenkoviću, neće ti proći, opljačkali ste milijarde, u kriminal umočili stotine ljudi, ali sada je došao kraj.

Ja ću ostati strpljiv dok vladavina prava polako ali sigurno ne ugleda puno svijetlo dana.

23. travanj 2024 17:53