Korona i biznis
26. studeni 2019.

Iznenada preminuo Anto Bajo

Obavještavamo sve suradnike, kolege i sve koji su ga poznavali da je 25. studenoga iznenada preminuo naš dragi prof. dr. Anto Bajo, cijenjeni znanstvenik, profesor i naš omiljeni kolega. Zadržat ćemo ga u trajnom sjećanju. Objavili su to djelatnici Instituta za javne financije u utorak. 

Anto Bajo bio je redovni profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i znanstveni savjetnik na Institutu za javne financije. 

Anto Bajo je od 2005. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu na preddiplomskom studiju predavao na kolegijima Javne financije i Lokalne financije, na diplomskom studiju kolegij Upravljanje javnim dugom, a na doktorskom studiju Upravljanje financijama u javnom sektoru. U domaćim i inozemnim znanstvenim časopisima objavio je niz znanstvenih i stručnih radova, a bio je voditelj i brojnih znanstveno-istraživačkih projekata, piše tportal

Prof. dr. Anto Bajo je u dva mandata bio je vanjski član saborskog Odbora za financije i proračun. U 2014. sudjelovalo je u izradi Strategije znanosti, visokog obrazovanja i tehnologije. Od 2015. je bio predsjednik Statističkog savjeta Republike Hrvatske, a u travnju ove godine je ponovno imenovan u to tijelo u kojem je bio potpredsjednik.

Anto Bajo često je sudjelovao na Liderovim konferecijama. Svojim britkim i odličnim analizama ostavio je neizbrisiv trag na svakoj našoj konferenciji i bio ga je užitak slušati. 

U ime redakcije Lidera i svih djelatnika Lider medije, obitelji Bajo izražavamo najiskreniju sućut. Počivao u miru.

Dragi Anto, bilo mi je zadovoljstvo poznavati te. 

Tin Bašić

urednik portala Lider.media