Hrvatska
StoryEditor

Još nije imenovano 11 ravnatelja uprava, natječaji i dalje otvoreni

01. Veljača 2021.
Tomislav Ćorićfoto Dražen Lapić
Natječaj za imenovanje ravnatelja Uprave za procjenu utjecaja na okoliš i održivo gospodarenje otpadom obustavljen je jer za to radno mjesto nije zaprimljena nijedna prijava. Imena posebnih savjetnika ne žele otkriti

Još nije jasno zašto Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja ni tri mjeseca nakon raspisivanja natječaja nije imenovalo nove ravnatelje uprava iako je natječaj za ta atraktivna radna mjesta, s osnovnom bruto plaćom od 30.617 kuna, raspisan još u listopadu prošle godine.

Na Liderovo pitanje jesu li napokon odabrani ravnatelji upravnih organizacija, je li bilo imenovanja posebnih savjetnika u kabinetu ministra te jesu li u planu nova zapošljavanja i na koje pozicije u tome ministarstvu, iz Službe za odnose s javnošću šturo odgovaraju kako su javni natječaji za imenovanje ravnatelja uprava još u tijeku. Riječ je o radnim mjestima 11 ravnatelja, i to Uprave za internacionalizaciju, Uprave za klimatske aktivnosti, Uprave za procjenu utjecaja na okoliš i održivo gospodarenje otpadom, Uprave za industriju, poduzetništvo i obrt, Uprave za energetiku, Uprave za trgovinu i politiku javne nabave, Uprave vodnoga gospodarstva i zaštite mora, Uprave za zaštitu prirode, Uprave za programe i projekte EU, europske i međunarodne poslove, Zavoda za zaštitu okoliša i prirode i Ravnateljstva za robne zalihe.

Zanimljiva je informacija da je natječaj za imenovanje još jednog ravnatelja, onog Uprave za procjenu utjecaja na okoliš i održivo gospodarenje otpadom, obustavljen, doznajemo iz Ministarstva, jer za to radno mjesto nije zaprimljena nijedna prijava. No još je zanimljivije da u istom odgovoru Ministarstva piše da su u kabinetu ministra Tomislava Ćorića imenovana dva posebna savjetnika, ali ne navode se njihova imena.

Na višekratne novinarske upite da doznamo imena i biografije imenovanih posebnih savjetnika ministra Ćorića nismo dobili nikakav odgovor. Štoviše, njihovih imena nema ni na popisu članova kabineta, dostupnom na web-stranici Ministarstva. Unatoč šutnji Ministarstva, prema pisanju portala Index.hr, jedan od dva posebna savjetnika ministra Ćorića jest Domagoj Bačić, koji se, navodno, na društvenim mrežama pohvalio tom funkcijom. Bačić je, doznaje se na portalu, zaposlen na tu funkciju nedugo nakon završetka fakulteta. Drugi posebni savjetnik, kako navodi portal Telegram, ​tridesetogodišnji je​ Ivan Karlo Stipić, koji je ministrovim potpisom prvoga radnog dana ove godine postavljen na mjesto posebnog savjetnika u Ćorićevu kabinetu, no službene potvrde tih informacija iz Ministarstva nema.

25. travanj 2024 06:58