Hrvatska
StoryEditor

Josip Ćesić, suosnivač tvrtke Gideon Brothers, primljen je u Forbesovo tehnološko vijeće

24. Kolovoz 2021.
Josip Ćesić

Josip Ćesić, suosnivač i glavni tehnički direktor hrvatske tvrtke za robotiku i AI rješenja Gideon Brothers, ovaj je tjedan primljen u Forbes Technology Council, Forbesovo vijeće za informatičke, tehnološke i tehničke direktore svjetskih klasa u koje je moguće ući samo s pozivnicom. Vijeće je svojevrsna zajednica nastala u partnerstvu s američkim časopisom Forbes i stručnjacima osnivačima Young Entrepreneur Councila.

Josip Ćesić inače je doktor znanosti, a prije nego što je primljen u ovu svjetsku zajednicu, prošao je niz provjera te ga je revizijsko povjerenstvo odabralo na temelju njegovog dosadašnjeg iskustva. Kriteriji za prihvaćanje uključuju evidenciju uspješnosti poslovanja, kao i osobna i profesionalna postignuća.

Kao prihvaćeni član Vijeća, Ćesić ima pristup raznim ekskluzivnim mogućnostima osmišljenima da mu pomognu postići vrhunski profesionalni utjecaj. Povezivat će se i surađivati ​​s drugim uglednim lokalnim čelnicima te će biti pozvan da radi s profesionalnim uredničkim timom kako bi podijelio svoja stručna saznanja u izvornim poslovnim člancima na portalu Forbes.com. Uz to će i Gideon Brothers imati koristi od ekskluzivnog pristupa provjerenim poslovnim partnerima.

- Zaista sam počašćen što sam prihvaćen kao član ove cijenjene zajednice. Umrežavanje i mišljenje vodstva Forbesovog tehnološkog vijeća odličan su način za uzdizanje teme robotike i kako pomoći tvrtkama u izgradnji otpornijeg opskrbnog lanca s pametnom automatizacijom - rekao je Josip Ćesić.

Vrijedi spomenuti da je ove godine članom istog uglednog vijeća postao i Ivan Burazin, osnivač startupa Codeanywhere i tehnoloških konferencija Shift, koji se nedavno pridružio Upravi Infobipa i to na mjestu direktora developerskog iskustva.

Osim toga, Forbes  je ove godine na svoju '30 ispod 30' listu najutjecajnijih mladih ljudi, za područje Europe, uvrstio dvojicu Hrvata. Splićanin, chef Mario Mandarić koji ima 29 godina, na listu je uvršten u kategoriji 'umjetnost i kultura', koju Forbes predstavlja kao grupu ‘osnivača, vođa i stručnjaka koji su pronašli kreativne načine za uspjeh tijekom godine izolacije’. Zajedno s njim, na listu je uvršten i 22-godišnji Luka Perković koji je profesionalni League of Legends igrač. Jedan od najboljih igrača u Europi svoje je mjesto zauzeo u kategoriji 'sport i igre'.

20. travanj 2024 10:04