Hrvatska
StoryEditor

Klimaoprema preuzela njemačku tvrtku MCRT

14. Svibanj 2021.
Sergio Galošić, Klimaopremafoto Dražen Lapić

Kako bismo još jednom potvrdili našu snažnu predanost kontinuiranom rastu, ulaganju u istraživanje i razvoj te ostvarenju vizije Klimaopreme kao vrhunske tehnološke kompanije, preuzeli smo renomiranu njemačku tvrtku MCRT, objavili su iz samoborske Klimaopreme. Vrijednost transakcije nije poznata.

MCRT je kompanija koja posluje već 22 godine i zapošljava 80 vrhunskih stručnjaka na području cleanroom tehnologije za proizvodnju mikroelektronike, jedne od najpropulzivnijih grana elektronike na svijetu. Surađuje s najvećim svjetskim proizvođačima optike, mikroelektronike i nanotehnologije, a nudi široku paletu sustava čistih prostora, s naglaskom prvenstveno na dizajn, planiranje i proizvodnju takozvanih 'mini okolina' za industriju poluvodiča.

Naime, u industriji poluvodiča kao i farmaceutskoj te medicinsko-tehničkoj industriji specifični su izuzetno visoki zahtjevi za čistoćom, a MCRT je poznat po svojim individualnim rješenjima koja su prisutna ne samo u Europi, već i u svijetu.  
 
- Ovom akvizicijom potvrdili smo još jednom svoje strateško usmjerenje za snažnijom prisutnosti u području mikroelektronike na najzahtjevnijim svjetskim tržištima. Akvizicija nam omogućuje da se kompanija usmjeri na nove i inovativne projekte na području čistih prostora u zapadnoj Europi u kojoj već posljednjih nekoliko godina bilježimo rast poslovnih rezultata. Budući da već sada uspješno nudimo rješenja za čiste prostore po principu 'ključ u ruke' za farmaceutska postrojenja, bolnice, laboratorije, ova je akvizicija logičan put u još snažnije pozicioniranje i jačanje naše strateške pozicije na europskom tržištu čistih prostora - ističu u kompaniji na čijem je čelu Sergio Galošić.
 
Klimaoprema u posljednjih nekoliko godina svoja rješenja uspješno plasira na zapadnoeuropska tržišta, pri čemu izvozi gotovo 90 posto proizvoda i usluga. Akvizicijom MCRT-a, Klimaoprema dobila je veći kapacitet vrhunskog inženjerskog kadra, korištenje naprednih programskih paketa, širenje proizvodnog asortimana i prodajnih kapaciteta te veće mogućnosti novih zapošljavanja. Uz to, akvizicija će pomoći internacionalizaciji poslovanja i još boljem pozicioniranju Klimaopreme na njemačkom tržištu na kojem već godinama gradi snažan i prepoznatljiv brand.

26. travanj 2024 20:55