17. lipanj 2021.

Konstantinosu Nempisu novi mandat na čelu uprave Hrvatskog Telekoma

Kostas Nebis

   

Nadzorni odbor Hrvatskog Telekoma imenovao je Konstantinosa Nempisa predsjednikom Uprave i glavnim direktorom HT-a na mandatno razdoblje od tri godine, s početkom od 1. travnja 2022. godine, objavljeno je putem Zagrebačke burze.

Jonathan Richard Talbot, predsjednik Nadzornog odbora HT-a, izjavio je: „Od njegovog imenovanja u 2019. godini, Konstantinos Nempis je sa svojim timom ostvario veliki napredak u transformaciji Hrvatskog Telekoma. To je još relevantnije uzimajući u obzir proteklo, za cjelokupno gospodarstvo i telekomunikacijsku industriju, zahtjevno okruženje, a u kojem je HT uspješno poslovao.

Tomu svjedoči i činjenica da je HT u vidu poboljšanja kvalitete mreže i usluga postavio nove standarde u povijesti kompanije, a što je između ostalog vidljivo iz najvećeg ikad uvođenja optičke mreže u jednoj godini, pokretanja prve komercijalne 5G mreže u Hrvatskoj, najboljeg ikad zadovoljstva korisnika i rekordno visokog zadovoljstva zaposlenika.

Pod njegovim vodstvom, Hrvatski Telekom je napravio značajan iskorak i ojačao svoju vodeću poziciju na tržištu, pritom stvarajući vrijednost za dioničare, korisnike, partnere i zaposlenike. Imajući sve ovo na umu, radujem se svemu što će on i njegov tim postići u slijedećem mandatu”.

Nempis je preuzeo dužnost predsjednika Uprave 1. travnja 2019. godine. U Hrvatski Telekom došao je iz OTE Grupe, vodećeg pružatelja telekomunikacijskih usluga u Grčkoj, sa pozicije izvršnog komercijalnog direktora za segment privatnih korisnika.

Ima više od 20 godina dugo iskustvo rada u telekomunikacijskoj industriji, tijekom kojih je vodio nacionalne I međunarodne komercijalne timove u fiksnim i mobilnim telekomunikacijskim organizacijama.