Hrvatska
StoryEditor

Kreću prijave za energetsku obnovu obiteljskih kuća

19. Kolovoz 2020.

Nakon što je Izmjene i dopune Programa energetske obnove obiteljskih kuća, na prijedlog Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, donijela Vlada 14. svibnja 2020. godine, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost raspisao je 25. lipnja 2020. godine javni poziv za građane. Time je nastavljen dugo očekivani program energetske obnove obiteljskih kuća.

FZOEU 1. rujna ove godine započinje sa zaprimanjem prijava za energetsku obnovu obiteljskih kuća, za što je osigurano 203 milijuna kuna, pri čemu pojedino kućanstvo maksimalno može dobiti do 204 tisuće bespovratnih kuna, objavilo je Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Cilj programa je potaknuti primjenu mjera energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama. Na taj će se način smanjiti količina potrebne energije za zagrijavanje i hlađenje prostora odnosno osigurati energetske i financijske uštede te povećati kvaliteta boravka u prostoru, stoji na stranicama Ministarstva gdje možete pronaći sve detalje.

19. travanj 2024 07:58