Hrvatska
StoryEditor

Lagano popuštanje mjera: Od 15. veljače teretane, kava za van, škole stranih jezika, kladionice

11. Veljača 2021.

Premijer Andrej Plenković najavio je u četvrtak da se od 15. veljače otvaraju teretane i fitness centri, kafićima će se omogućiti prodaje kave za van, djeci će se omogućiti nastava u školama za strane jezike i radionicama, a radit će i kladionice, automat klubovi i casina.

Plenković je na sjednici Vlade rekao da su proteklih dana pratili razvoj epidemiološke situacije te nakon analiza i razgovora među članovima Vlade, Stožerom i epidemiolozima smatraju da mogu donijeti nekoliko odluka koje će biti određeni signal popuštanja, ali uz  veliku dozu opreza.

- Nema mjesta pretjeranom popuštanju niti ima prestanka odgovornog ponašanja svih građana - poručio je.

Ugostiteljima koji pružaju uslugu pripreme usluživanja pića, napitaka i slastica od 15. veljače omogućuje se prodavanje kave za van.

- Time omogućujemo njihovu poslovnu aktivnost - rekao je premijer naglasivši da naknade za veljaču vrijede za cijeli mjesec.

Također, omogućuje se otvaranje teretana i fitness centara uz poštivanje epidemioloških mjera. To je, kaže Plenković, dobro za fizičku aktivnost i sve što u ovim okolnostima ljudima može biti korisno za njihovo zdravlje. Djeci će se omogućiti nastava u školama za strane jezike i radionicama, tako da najmlađi mogu uz redovite aktivnosti fizički ići u izvankulikularne aktivnosti.

Uz poštivanje epidemioloških okvira omogućit će se rad kladionicama, automat klubovima i casinima, uz ograničenja koja se odnose na konzumaciju pića i svega što će Stožer preciznije sutra propisati. Premijer je najavio da će se i dalje pratiti situacija, a iduće 'prolazno vrijeme' za odluku o epidemiološkim mjerama je 1.ožujka.

14. travanj 2024 09:21