Hrvatska
StoryEditor

Liburnia pomorska agencija - Opatijska transporterska tvrtka preuzela Velebit promet iz Dugog Sela

21. Studeni 2021.
Marin Škufcafoto Dražen Lapić
Velebit promet ima flotu od sedamdesetak tegljača i prikolica te dvije dizalice kapaciteta do 220 tona nosivosti. Preuzeta tvrtka i dalje će poslovati samostalno i pod istim imenom

Liburnia pomorska agencija, sa sjedištem u Opatiji, koja se bavi prijevozom projektnih, teških i izvangabaritnih tereta, odnosno organizacijom transporta optimalnim transportnim putovima na moru i na kopnu, akvirirala je tvrtku Velebit promet iz Dugog Sela, specijaliziranu upravo za teške i izvangabaritne terete.

Velebit promet ima flotu od sedamdesetak tegljača i prikolica te dvije dizalice kapaciteta do 220 tona nosivosti, stoga je akvizicija za Liburnia pomorsku agenciju bila prirodan slijed, posebno zato što je riječ o dugogodišnjim poslovnim partnerima, objašnjava za Lider Marin Škufca, direktor Liburnije.

– Tvrtka ima dugu tradiciju. Bila je u obiteljskom vlasništvu, vlasnici su se spremali u mirovinu i, s obzirom na to da smo bili jedni od glavnih klijenata i imali godinama dobru suradnju, zainteresirala nas je mogućnost preuzimanja. Pregovarali smo godinu i pol dana te početkom godine postigli dogovor, a prošli tjedan obavili i tehnički dio posla, isplatu i prijenos vlasništva – navodi Škufca.

Riječ je o prvoj akviziciji Liburnia pomorske agencije, a novi Velebitovi vlasnici kažu da je riječ o dobro strukturiranoj tvrtki koja ima 55 zaposlenih, od čega tridesetak vozača, te ukupan prihod od oko 50 milijuna kuna.

Unatoč problemima koje je pandemija izazvala u robnom prometu, prošla je godina bila iznimno uspješna za Liburnia pomorsku agenciju jer je ostvaren prihod od osamdeset milijuna kuna, što je bio rast od 25 posto u odnosu na 2019. godinu.

Na pitanje kako će upravljanje Velebit prometom izgledati operativno, prvi čovjek Liburnije navodi da će preuzeta tvrtka i dalje poslovati samostalno, pod istim imenom. U kadrovskom smislu također ima novosti: na mjesto izvršne direktorice Velebit prometa zaposlena je Danijela Andesilić, a u menadžment je imenovano troje zaposlenika koji su prepoznati kao ključni, a koji do tada nisu bili na upravljačkim pozicijama. 

23. travanj 2024 07:59