Hrvatska
StoryEditor

Lider invest Split: Kako stvoriti poticajno okruženje za investicije – još tri dana za prijavu

18. Veljača 2022.

I ove godine kreće ciklus investicijskih foruma Lider invest čiji je cilj promicanje proizvodnih investicija koje otvaraju nova radna mjesta, povećavaju izvoz i stvaraju dodanu vrijednost. Takva ulaganja ključna su za gospodarski oporavak stoga s posebnim žarom pripremamo druženje poduzetnika, predstavnika institucija, javne i lokalne uprave Lider invest u Splitu koje će se održati 3. ožujka u Hotelu Atrium u Splitu s početkom u 11 sati.

Nakon pozdravnih govora glavnog urednika poslovnog tjednika Lider Miodraga Šajatovića i predsjednika HGK – Županijske komore Split Joze Tomaša, skup će svečano otvoriti Ivica Puljak, gradonačelnik Grada Splita. Slijedi predstavljanje projekta Lider invest te nakon toga panel ''Kako stvoriti poticajno okruženje za investicije?''. Okupili smo niz stručnjaka koji će u toj raspravi pružiti najnovije informacije o inicijativama, provedbi i mogućnostima financiranja investicijskih projekata kao što su Antonio Kuzmanić, zamjenik gradonačelnika Grada Splita, Anđelko Katavić, Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, EU fondove i poljoprivredu Splitsko-dalmatinske županije,  Boris Pekić, partner i direktor društva UHY savjetovanje koje je osnivač poduzetničkog akceleratora u Splitu, Ante Mihanović, ravnatelj Ljekarne splitsko-dalmatinske, te Dario Boras, direktor tvrtke Amplifico iz Klisa.

– Ljekarna Splitsko-dalmatinska uložila je sto milijuna kuna vlastitih sredstava u gradnju Galensko-analitičkog labaratorija u Dugopolju. Tim projektom omogućili smo povećanje proizvodnih kapaciteta, tehnološko usavršavanje proizvodnje, a samim time i osiguranje dostupnosti farmaceutskih pripravaka najveće kvalitete. Ovo je prvi farmaceutski proizvodni pogon napravljen po najvišim svjetskim standardima (Good manufacturing practice) u južnoj Hrvatskoj – naglašava Ante Mihanović, ravnatelj Ljekarne Splitsko-dalmatinske.

U sklopu manifestacije u listopadu ove godine Lider invest dodjeljuju se i nagrade za najbolje male, srednje i velike proizvodne investicije u Hrvatskoj. Kriterij za odabir najboljih investicija su udio izvoza, broj novootvorenih radnih mjesta i suvremenost tehnologije. Kvalitetu prijavljenih investicijskih projekata ocjenjivat će Stručni odbor kojeg čine Mladen Vedriš, predsjednik (Visoko učilište Effectus), Tomislav Radoš (HGK), Mladen Fogec (Udruženje stranih ulagača u Republici Hrvatskoj), Zdenko Lucić (Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske), Marijana Ivanov (Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu), Bojan Jerbić (Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu), Boris Teški (Instar) i Miodrag Šajatović (Lider media).

Sudjelovanje na Forumu u Splitu se ne naplaćuje, ali je registracija obavezna na: https://lider.events/lider-invest-split/prijava/.

27. travanj 2024 14:10