Korona i biznis
20. svibanj 2020.

Liderov prilog E-konzalting donosi preporuke poslovnih savjetnika, nefinancijske izvještaje...

Lider E-konzalting   

Za svaki mjesec recesije, kažu iskusni konzultanti, potrebna su dva-tri mjeseca oporavka. To opće pravilo jedno je od rijetkih koja vrijede i u ovo doba neizvjesnosti, kao i ono da su konzultanti katalizatori promjena. Kada je trenutak za akciju i što još sve savjetuju saznajte u tekstu Kate Pranić.

Konzultantske su tvrtke, kao i cjelokupno gospodarstvo, suočene s promjenama koje je iznjedrila kriza. Kako se suočiti s novonastalom situacijom govori za Lider Ljubomir Jelić, vlasnik Jelić Konzaltinga, koji u razgovoru detektira probleme, ali i nudi rješenja ne samo za svoje klijente, nego za sve poslovne subjekte. S njim je razgovarao Edis Felić.

Održivo i odgovorno poslovanje premisa je prema kojoj bi se trebala voditi svaka kompanija, ma kako velika ili mala bila, a održivo i odgovorno poslovanje u doba korone pravi je imperativ. Poslovanje danas više nego ikada ne utječe samo na ekonomiju nego i na okoliš, zajednicu u kojoj kompanija posluje, zadire u pitanja zdravlja, socijalna i ljudska prava. Sve o nefinancijskim izvještajima piše Ksenija Puškarić.