Hrvatska
StoryEditor

M+ grupa stječe 51 posto vlasništva u Bulbu, vrijednost udjela 7 milijuna eura

09. Veljača 2021.
Darko Horvat, M + GRUPAfoto Dražen Lapić

M+ grupa će preko svoje tvrtke kćeri Meritus upravljanje steći 51 posto vlasničkih prava u softverskoj tvrtki Bulb, a vrijednost tih udjela se procjenjuje na sedam milijuna eura, objavila je u ponedjeljak M+ grupa, odnosno tvrtka Meritus ulaganja.

Ta je tvrtka, naime, izvijestila o zaključenju transakcije između svoje tvrtke Meritus upravljanje s Vedranom Rezarom i Nevenom Stipčevićem, čime je ostvarila stratešku suradnju s tvrtkom Bulb, softverskom kompanijom koja se kroz proteklih 15 godina pozicionirala kao regionalni lider u segmentu digitalizacije procesa i upravljanja korisničkim iskustvom.

- M+ grupa će preko svoje tvrtke kćeri Meritus upravljanje steći 51 vlasničkih prava nad društvom Bulb. Vrijednost udjela koja stječe M+ grupa procjenjuje se na sedam milijuna eura - izvijestili su iz M+ grupe putem Zagrebačke burze. 

Bulb su 2006. godine osnovali Vedran Rezar i Neven Stipčević, a njihovi dugogodišnji klijenti su vodeći telekom operateri iz ovog dijela Europe. Bulbova softverska platforma Cempresso omogućila je novi inovativni koncept automatizacije rada korisničke podrške i komunikacije s klijentima, temeljem čega je Bulb prepoznat kao vodeća kompanija u regiji u domeni automatizacije i digitalizacije procesa te korisničkog iskustva, objašnjava se u objavi.

Po podacima koji se iznose, Bulb, s oko 70 zaposlenih, ostvaruje godišnji prihod na razini od tri milijuna eura.

Direktor Bulba Vedran Rezar kaže kako su uvjereni da će strateška suradnja rezultirati značajnim ubrzanjem razvoja Bulba. 

- Strateška suradnja s M+ grupom, osim dodatnog financiranja razvojnih aktivnosti, omogućit će nam i pristup internacionalnim tržištima, kao i direktan pristup do više od 260 postojećih klijenata na 58 svjetskih tržišta na kojima djeluje M+ grupa. Cilj prema kojem idemo u ovom trenutku je da u periodu od narednih tri do pet godina, osim značajnog rasta prihoda, Bulb postane snažna internacionalna softverska kompanija koja se ubraja među lidere u segmentu digitalizacije procesa i upravljanja korisničkim iskustvom - ističe Rezar. 

Iz M+ grupe navode da nova strateška suradnja potvrđuje status te grupe kao najvećeg nezavisnog pružatelja BPTO usluga (eksternalizacija poslovnih procesa i informacijskih tehnologija) u srednjoj i istočnoj Europi i Maloj Aziji.

Podsjećaju i da je South Central Ventures (Enterprise Innovation Fund - ENIF) već uložio značajna sredstva u Bulb, dok je londonski fond Mid Europa Partners postao značajan ulagač u M+ grupu.

U M+ grupi ovim će se dodatno ubrzati rast udio prihoda od kompanija (Caliyx, Bulb, Geomant) koje djeluju u segmentu IT-ja s fokusom na umjetnu inteligenciju, strojno učenje i robotsku automatizaciju procesa, ističu iz te kompanije. 

- Za investiciju u Bulb odlučili smo se temeljem mogućnosti tog društva na području softvera za korisničko iskustvo i digitalne komunikacije. To je prirodno partnerstvo jer će proizvodi i usluge koje nudi Bulb poboljšati poslovanje i ponudu M+ grupe, dok će Bulb imati koristi od kritične mase i tržišnog uvida vodećeg BPTO operatera. Daljnje ulaganje u razvojne mogućnosti i proizvode će društvu Bulb omogućiti isporuku još ambicioznijih rješenja na korist svih postojećih i novih korisnika - kaže u priopćenju predsjednik uprave M+ grupe Darko Horvat.

Po ranije objavljenim podacima iz financijskog izvješća, M+ grupa, odnosno tvrtka Meritus ulaganja i njezina povezana društva, u prvih devet mjeseci prošle godine je više no udvostručila dobit i prihode, pri čemu je neto dobit dosegnula 25,7 milijuna kuna. 

M+ grupa je u prvih devet mjeseci 2020. ostvarila 515,2 milijuna kuna poslovnih prihoda, što je za 272 milijuna kuna ili 112 posto više na godišnjoj razini.

M+ grupa pruža usluge i proizvode informacijske tehnologije, kontaktnih centara i posredovanja pri zapošljavanju, a u priopćenju o objavi devetomjesečnih rezultata su naveli i da su u zadnje četiri godine realizirali 12 akvizicija, što je bio glavni izvor rasta i vrijednosti ove hrvatske kompanije s međunarodnim portfeljem klijenata. Među prošlogodišnjim akvizicijama bila je i ona najvećeg turskog kontakt centra CMC-a.

24. travanj 2024 14:08