Hrvatska
StoryEditor

Malenica i Galliez razgovarali o digitalizaciji postupaka u kojima sudjeluju javni bilježnici

14. Rujan 2021.
Rankica Benc, Lionel Galliez, Zvijezdana Rauš-Klier, Ivan Malenica

Potpredsjednik Međunarodne unije latinskog notarijata u Europskoj uniji Lionel Galliez boravio je tijekom vikenda u Zagrebu kada ga je primio ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica.

Malenica i Galliez su razgovarali o digitalizaciji postupaka u kojima sudjeluju javni bilježnici, uvođenju digitalnih usluga i rješenja, suradnji Ministarstva pravosuđa i uprave i javnobilježničkih udruženja te razmjeni dobre prakse javnih bilježnika. Na sastanku su uz ministra sudjelovale ravnateljica Uprave za organizaciju pravosuđa Sanda Kulić, ravnateljica Uprave za građansko, trgovačko i upravno pravo Mirela Fučkar te predsjednica Hrvatske javnobilježničke komore Zvijezdana Rauš-Klier.

Organiziran je i prijem u prostorima Hrvatske javnobilježničke komore tokom kojeg su Galliezu prezentirane aktualnosti javnobilježničke službe u Hrvatskoj. Domaćini prijema bile su predsjednica Komore Zvijezdana Rauš-Klier, zajedno s predsjednicom Povjerenstva za međunarodnu suradnju Rankicom Benc i članicom Povjerenstva za međunarodnu suradnju Biserkom Čmrlec Kišić.

Galliez je tokom ove posjete prisustvovao i svečanom otvorenju izložbe 'Pola stoljeća muzeja na Hušnjakovu' u Krapini.

27. travanj 2024 03:49