Hrvatska
StoryEditor

Mate Rimac i Manny Stul – Nova zvučna imena na konferenciji Poduzetnički mindset 2020

02. Rujan 2020.
poduzetnički mindset
Vrhunski lideri, poduzetnici, predavači i edukatori iz Hrvatske i inozemstva podijelit će s publikom svoje uspješne priče i zanimljiva iskustva

Online konferencija „Poduzetnički mindset 2020“, u organizaciji platforme Poduzetnik i programskog partnera Ernst & Young Hrvatska, održat će se u četvrtak 10. rujna 2020. u Zagrebu, a prenosit će se uživo putem nekoliko platformi – YouTube kanala časopisa Poduzetnik i kanala medijskih partnera.

U trenutku kad se čini da je većinu svijeta zahvatila ekonomska kriza uzrokovana pandemijom koronavirusa vrijedi se podsjetiti da je uspjeh u svijetu poduzetništva ostvariv, a u tome će pomoći priče uspješnih hrvatskih i inozemnih poduzetnica i poduzetnika. Nakon mnogih izazova koje je 2020. godina do sada postavila, čini se da ni jesen neće biti ništa povoljnija. Štoviše, ekonomski analitičari najavljuju jesen prepunu očekivanih i neočekivanih obrata pa će u skladu s tim iskusni predavači rado s publikom podijeliti mnoštvo korisnih i praktičnih savjeta koje će moći primijeniti i u najzahtjevnijim situacijama. Osim njihovih revolucionarnih ideja, mudrosti nastalih iz proživljenih pogrešaka, njihovih uzleta, uspjeha i padova te poučnog sadržaja, publika će imati prilike spoznati što točno znači osluškivati svoje potencijale i na vrijeme prepoznati priliku u krizi.

Tako će u ovogodišnjem programu publika imati prilike čuti predavanja ostvarenih i uspješnih pojedinaca sa zavidnim iskustvom iza sebe, a u njemu sudjeluju Joe Bašić, osnivač i direktor tvrtke MPG South East Europe, organizator i promotor Ultra Europe; Paul Bradbury, vlasnik portala Total Croatia News; Bernarda Cecelja, članica Uprave tvrtke Bernarda d.o.o.; Saša Cvetojević, vlasnik tvrtke MBE Adriatic; Jan de Jong, direktor tvrtke Webpower Adria; Ivan Franičević, predsjednik Uprave tvrtke RASCO; Ana Hanžeković, članica Uprave tvrtke Hanza media; Jasminka Horvat Martinović, predsjednica Uprave Wiener osiguranja VIG; Korado Korlević, hrvatski znanstvenik i astronom, voditelj Zvjezdarnice Višnjan; Ana Lisak, direktorica tvrtke Catering Lisak; Orlando Lopac, direktor tvrtke OrlandoFit; Zoran Mamić, predsjednik Nadzornog odbora tvrtke TOMMY; Mate Rimac, izvršni direktor tvrtki Rimac automobili i Greyp bikes, Manny Stul, CEO tvrtke Moose toys, Emil Tedeschi, vlasnik i predsjednik Uprave Atlantic grupe; Boris Trupčević, direktor 24sata; Ana Volk, članica Nadzornog odbora Sunce hoteli d.d.; Ksenija Vrbanić, vlasnica brenda Xenia Design; Ognjen Bagatin, izvršni direktor Poliklinike Bagatin i vlasnik medijske platforme "Poduzetnik" i drugi.

Poduzetništvo je, inače, jedna od osam temeljnih životnih kompetencija koje definira Europska unija, a tumači se kao sposobnost pretvaranja ideja u proaktivno djelovanje koje uključuje inovativnost, kreativnost, preuzimanje rizika, kao i sposobnost planiranja i upravljanja projektima s ciljem ostvarivanja zacrtanih ciljeva. Upravo je poduzetan i pozitivan okvir uma ključan za ostvarenje svih ciljeva pa tako i onih poslovnih, a zahvaljujući konferenciji Poduzetnički mindset uspješni će poduzetnici s publikom podijeliti zlata vrijedne trikove kako ga postići. Vrijedi napomenuti da na promjene i izazove ne treba nužno gledati negativno jer uvijek stvaraju priliku za svježu perspektivu, donose nova i inovativna rješenja i omogućavaju rast i usvajanje novih znanja zahvaljujući kojima se poduzetnik – suprotno općem mišljenju – stvara, a ne rađa.

23. travanj 2024 06:27