Hrvatska
StoryEditor

Menadžeri u doba krize: Što rade kad ne rade

29. Travanj 2020.
Antonija Glavaš, PPD - Kao Slavoncima hrana i zajednički objedi su nam jako važni pa moram priznati da svi zajedno dosta vremena provodimo u kuhinji.

Selidba biznisa u kuće prisilila nas je da sve segmente života i sve svoje uloge igramo odjednom. Iako balansiranje između poslovnih i obiteljskih obveza može biti prilično zahtjevno, čini se kao da je idealan trenutak za posvećivanje hobijima za koje u regularnom tempu kronično nedostaje vremena. Provjerili smo kako se u uvjetima izolacije snalaze menadžeri i kako provode slobodno vrijeme, kojeg, slažu se svi, nemaju ništa više nego prije. Dapače, radni dan protegnuo se na cijeli dan. Ipak, ispresijecan je pauzama za dragocjene trenutke s obitelji ili u aktivnostima koje su u doba korone dobile posebnu draž.

Više posla u doba korone na leđima svakako ima stručnjak za poslovnu inteligenciju Dražen Oreščanin. Jedan od osnivača tvrte Poslovna inteligencija, u krizi je svoje vrijeme posvetio Udruzi Glas poduzetnika gdje je izvršni direktor. Odmak od problema u poslovnoj zajednici pruža mu obiteljski život u Sesvetama sa suprugom i kćeri srednjoškolkom s kojima u obližnjoj šumi prošeće pse, a za lijepog vikenda naloži se i roštilj. No, Oreščanin ima i ozbiljan hobi.

image
Dražen Oreščanin, Poslovna inteligencija
- To je fotografija s utrke u Portugalu prošle godine u travnju, ja sam ovaj lijevi, a desno je moj prijatelj Peter Vesel.

- Kada sam bio mlađi aktivno sam se bavio biciklizmom, a i sada se puno vremena vozim i treniram. Od kada su uveden mjere, više se ne vozim po cesti na cestovnom biciklu, jer u ovo doba nema grupnih vožnji i treninga ni utrka koje smo prakticirali vikendima. Sada sa vozim isključivo po šumi na MTB-u. Srećom, naša ulica završava s ulazom u šumu gdje počinje staza koja ide od Sesveta, preko Čučerja do planinarskog doma na Lipi, pa tom stazom mogu na Sljeme – skicira nam svoju rutu zauzeti poduzetnik.

Zapitali smo se i prelazi li ili samo sanja električne kilometre Tesla Saše Cvetojevića.

- Prošetale su se moje Tesle i previše u ovih šest godina - debelo preko 300.000 kilometara. Sad malo miruju – uz osmijeh odgovara direktor Insaka, čija su najdraža slobodna aktivnost putovanja na koja se, svjestan je, neće otisnuti tako skoro. Ni njemu korona nije dala ekstra slobodnog vremena, točnije, on ga ne bi želio ni uzeti sve i da mu se nudi.

- Da sam htio slobodno vrijeme, mogao sam ga imati i puno bolje iskoristiti prije krize. U krizi, možete sjesti i samosažaljevati se, a možete raditi još više, ne bi li izvukli najbolje iz dane situacije. Ja volim raditi, ne razlikujem 'slobodno' i 'radno' vrijeme. Trudim se raditi što volim, ali to nije uvijek moguće – rekao je Cvetojević sklon multitaskingu.

Članica Uprave Prvog plinarskog društva Antonija Glavaš uz 'izrazito rastezljivo radno vrijeme', ono slobodno maksimalno posvećuje obitelji. - Kao Slavoncima hrana i zajednički objedi su nam jako važni pa moram priznati da svi zajedno dosta vremena provodimo u kuhinji. Kako nisam baš vješta sa slasticama, često eksperimentiramo s jednostavnim receptima i to nas jako zabavlja. Guštamo u suprugovim roštiljima, a ni ideja za druge ukusne objede još uvijek ne nedostaje. Crtamo, igramo igrice, a u nedostatku frizerskih usluga uzeli smo i škare u ruke – govori Glavaš čija obitelj uz kućanske aktivnosti prakticira i one vanjske. Suprug im jednom tjedno osmišlja pješačke i biciklističke ture kojima skupljaju 'dovoljno kilometara za dobar san'. Uz video upute trenera, ni nemogućnost odlaska u teretanu nije prepreka za vježbanje.

- Kada pogledam fotografije u mobitelu snimljene zadnjih mjesec dana vidim da se zapravo jako dobro zabavljamo – zaključuje.

Cijeli tekst o slobodnom vremenu svih deset menadžera s kojima smo razgovarali pročitajte u novom broju digitalnog i tiskanog Lidera.

24. travanj 2024 19:43