Hrvatska
StoryEditor

Ministarstvo gospodarstva agenciji Media Val dalo zeleno svjetlo za portal koronavirus.hr

09. Veljača 2021.

U ponedjeljak se medijskim prostorom počela širiti vijest o tome da je PR agencija Media Val od Ministarstva zdravstva u 2020. godini dobila više od 1,1 milijun kuna po stavci 'informatizacija zdravstvenog sustava'. Naime, riječ je o uređivanju službenog Vladinog portala koronavirus.hr, ali ta PR agencija nije izabrana javnim natječajem, piše Index.

Zbog cijele te situacije na svojoj se Facebook stranici oglasila agencija Media Val gdje ističu da u 18 godina rada nisu komentirali svoje klijente niti projekte na kojima rade, ali su u ovom slučaju napravili izuzetak jer im je važno naglasiti što su i kako radili za koronavirus.hr te pripadajuće platforme društvenih medija, kao središnjeg mjesta informiranja građana o situaciji s krizom uzrokovanom epidemijom.

U objavi dalje stoji: 

Ugovor smo sklopili temeljem mišljenja tadašnjeg Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, kao nadležnog tijela državne uprave za pitanja javne nabave, prema kojem je opravdana primjena izuzeća od provedbe javne nabave predviđena člankom 42. Zakona o javnoj nabavi.

U ožujku 2020. godine, u trenutku pokretanja stranice, pandemija bolesti COVID-19 taman je bila proglašena te je središnje web-mjesto sa svim potrebnim informacijama u tom trenutku bilo hitno potrebno. Mislili smo da će se sve riješiti za par mjeseci – i da će time naš angažman završiti. Uskoro će biti godinu dana od proglašenja pandemije, a brojna su ograničenja, posebna pravila i zabrane i dalje na snazi.

Naš je posao od početka bio vezan za prikupljanje, uređivanje i objavu informacija iz desetak službenih izvora. Informacije su se odnosile na javnozdravstvene podatke, odluke i mjere svih lokalnih stožera, kao i onog nacionalnog, odluke vezane za prelaske granica, gospodarske i financijske mjere na nacionalnoj, županijskoj i lokalnoj razini i tako dalje. Stranicu i pripadajuće kanale ažurirali smo svakodnevno, na početku u smjenama, 15 sati dnevno, o čemu govori 890 ukupno objavljenih članaka te odgovori na više od 10.000 upita građana pristiglih kroz razne kanale. Radili smo svaki dan, svaku subotu i nedjelju, svaki blagdan i neradni dan, a kroz koronavirus.hr informiralo se više od 5 milijuna građana (preko 40 milijuna otvaranja stranice) iz Hrvatske i inozemstva. Tijekom ljetne sezone najviše je posjetitelja dolazilo iz inozemstva jer su tražili i dobivali odgovore na važna pitanja oko aktualnih mjera. Iza svog tog posla stoje naši stručnjaci koji su odradili jako dobar i kvalitetan posao na koji smo, na kraju dana, ponosni.

Nije jedini takav: postojimo gotovo 18 godina i u tom smo razdoblju najviše surađivali s privatnim sektorom - domaćim i međunarodnim korporacijama - ali i predstavnicima nevladinog te javnog sektora gdje većinu prihoda ostvarujemo savjetovanjem u projektima sufinanciranim fondovima EU. Redovito sudjelujemo u javnim natječajima, posebice onima financiranim fondovima EU, grantovima Svjetske banke, EBRD-a i slično. Već 18 godina svoju priču gradimo na radu, znanju, stručnosti, poštenju i suradnji. Tako namjeravamo i u budućnosti. Uvjereni smo da naši klijenti i partneri to jako dobro znaju o nama.

14. travanj 2024 06:41