Hrvatska
StoryEditor

Mirko Mrakužić, direktor dm-a: Potvrdili smo lidersku poziciju i ostvarili 2,36 milijardi kuna prometa

11. Studeni 2021.
dm poslovni rezultati

Članovi Uprave dm-a danas su na konferenciji za medije održanoj u Matis Absolute Loungeu i online, predstavili rezultate poslovne 2020./2021. Direktor dm-a Mirko Mrakužić istaknuo je da je ta kompanija u 2021. ostvarila promet od 2,36 milijardi kuna i rast od 4,47 posto. Pozitivan razvoj poslovanja nastavljen je i u segmentu bezreceptnih medicinskih proizvoda u visini od 19,18 posto. Mrakužić se osvrnuo i na 25 godina poslovanja dm-a u Hrvatskoj, a govorio je i o novim poslovnim planovima.

- U godini u kojoj smo obilježili 25. obljetnicu poslovanja u Hrvatskoj potvrdili smo lidersku poziciju na hrvatskom drogerijskom tržištu. Uložili smo 67,5 milijuna kuna u modernizaciju 14 prodavaonica, otvorenje pet prodavaonica i sedam specijaliziranih odjela bezreceptnih medicinskih proizvoda te u širenje ponude i razvoj usluga u dm online shopu. Posebno smo ponosni što smo od jedne male prodavaonice na rubu Zagreba, otvorene prije 25 godina koja je imala jedanaest zaposlenih, narasli na 164 prodavaonice s oko 1680 zaposlenih – rekao je Mrakužić.

Istaknuo je da dm planira nova ulaganja u visini od 73 milijuna kuna, a iduće godine otvorit će još pet novih prodavaonica, povećati asortimana proizvoda i širiti ponudu u online shopu. Gordana Picek, prokuristica, voditeljica nabave i marketinga, istaknula je da su umjesto proslave 25 godina dm-a u Hrvatskoj, donirali novac za obnovu Petrinje, Gline i Siska stradalih u potresu.

- U sklopu natječaja {ZAJEDNO} za Petrinju, Glinu i Sisak odabrali smo 32 projekta u čiju ćemo realizaciju uložiti više od četiri milijuna kuna – kaže Picek. Dodala je da je dm u 2021. donirao pet milijuna kuna, a tijekom proteklih 25 godina čak 38 milijuna kuna. Govorila je i o donacijama koje pripremaju u idućoj godini, te o uspjehu dm robne marke.

Voditeljica ljudskih resursa Ana Fostač-Krilčić istaknula je da su djelatnici ključ uspjeha dm-a, a govorila je i o novom zapošljavanju i volontiranju. Volonteri dm-a su tijekom deset godina volontirali 6588 dana na 700 projekata, što iznosi 52.704 slobodna radna sata. Djelatnici dm-a novčano su nagrađeni povodom 25. godišnjice, a prosječna plaća u prodavaonicama iznosi 10.787 kune. Ta je kompanija i ove godine po sedmi put zaredom izabrana za najboljeg poslodavca u istraživanju portala MojPosao.

- Jedan od načina brige za naše zaposlenike je briga o fizičkom i mentalnom zdravlju. Naša 54 ambasadora zdravlja educiraju kolegice i kolege o zdravim navikama, a ove godine poseban je naglasak bio na mentalnom zdravlju – kaže Fostač-Krilčić. Također je istaknula da je ove godine u dm akademiji edukaciju završila četvrta generacija u kojoj je bilo 58 polaznika.

Davor Željko, voditelj logistike, istaknuo je da je istraživanje iz kolovoza i rujna ove godine pokazalo kako je dm kupcima najdraže mjesto gdje kupuju proizvoda za kućanstvo, dok je voditelj informatike, financija, računovodstva i kontrolinga Dario Klemar govorio o novitetima, posebno u području IT-ja. Istaknuo je da dm active beauty program ima više od milijun korisnika koji su sakupljajući bodove u protekloj godini ostvarili uštedu veću od 67 milijuna kuna. Voditelj ekspanzija Branko Zvonarić govorio je o proširenju ponude proizvoda te o ekološkoj orijentaciji kompanije. 

15. travanj 2024 16:56