Hrvatska
StoryEditor

Najbolje od najboljeg - Liderov magazin o najvećim poslovnim iskoracima

27. Veljača 2020.
Najbolje od najboljeg zavijusa

Novo Liderovo specijalno izdanje posvećeno je onomu tko je 'The Best'. Tko je spreman na poslovni iskorak kako bi se suočio s klimatskim promjenama, tržišnom konkurencijom, ali i tko se iskupio za grijehe iz prošlosti.

Koje su investicije za anale i u koje se sektore najviše ulaže? Trenutno se vrijednost projekta broji u milijardama, ali neki ipak prednjače u ulaganjima, tko koliko ulaže saznala je Kata Pranić.

Željka Laslavić bavila se investicijskim potencijalima i zaključila kako mora bolje! Naime, zajednički je Europski cilj osigurati poticaje za konkurentnost EU, što podrazumijeva i povećanje istraživanja i razvoja na tri posto BDP-a, a Hrvatska je na otprilike jedan posto. Kako dostići EU čitajte u prilogu.

image
Najbolje od najboljeg web
foto

Teško je bez izvoza, a to najbolje znaju domaći gospodarstvenici koji u izvozu vide priliku za rast i neumurno rade na razvoju i širenju poslovanja. DZS kaže da se naši izvoznici sve bolje snalaze na inozemnim tržištima, a koji su najbolji od najbolji piše Aleksandra Brzić.

Domaće tvrtke ozbiljno shvaćaju korporativni aktivizam, pogotovo one koje drže do sebe i svoje reputacije. Njihovi zaposlenici rado se uključuju u takve projekte, stalno su spremni na akciju a često i sami predlažu i organiziraju takve projekte. Jer, takav dobar glas daleko se čuje, a reputacija tvrtke gradi se na ljudskoj empatiji. Ksenija Puškarić saznala je na koje se sve načine domaće tvrtke bave aktivizmom, dok se Nikolina Oršulić bavila tvrtkama koje ulažu napore kako bi se stalo na kraj klimatskim promjenama. Jasno da jedna tvrtka ne može puno toga promijeniti, ali svojom ekološkom praksom može nadahnuti mnoge oko sebe.

20. travanj 2024 10:25