Hrvatska
StoryEditor

Prilog Najbolji bankari i financijaši: Čitajte o bankama u vrijeme pandemije, intervju sa Zdenkom Adrovićem i o fintech trendovima

19. Ožujak 2020.
Najbolji bankari i financijaši

Ovoga tjedna uz novi Lider stižu i dva posebna priloga, a jedan od njih je prilog Najbolji bankari i financijaši. Niti u ovom prilogu nismo mogli pobjeći od trenutne pandemije. Stoga vas očekuje tekst o bankarima kojima nikako da svane postvirusno doba. Iako domaće banke same predlažu mjere za svoje korisnike, ipak očekuju i HNB-ovo stajalište koje bi im olakšalo poslovanje na tržištu uzdrmanom pandemijom. No, treba reći da bankama u posljednje vrijeme 'ne ide' jer su vremena viših kamata, barem za određeno vrijeme iza nas, a što je ispred nas saznaje Edis Felić.

U prilogu o financijama čitajte i veliki intervju sa Zdenkom Adrovićem, direktorom Hrvatske udruge banaka koji kaže da bi uvođenje eura sigurno smanjilo rizik zemlje. Aleksandra Brzić prošla je s direktorom Hrvatske udruge banaka teme poput 'švicaraca' i nedavne presude Vrhovnog suda, stanju gospodarstva u vrijeme pandemije, slabostima koje utječu na gospodarstvo niskim kamatnim stopama.

Kata Pranić pisala je o broju premija i osiguranja koje rastu posljednjih pet godina, Nikolina Oršulić o umjetnoj inteligenciji u bankarstvu i fintech trendovima koji nas očekuju, a Ksenija Puškarić o padu prodaje nenaplaćenih potraživanja ili NLP-ova.

20. travanj 2024 00:59