Hrvatska
StoryEditor

Najmoćnije žene biznisa - Lada Tedeschi Fiorio: Previše vremena provodimo radeći da se na poslu ne bismo osjećali dobro

14. Prosinac 2019.
Lada Tedeschi Fiorio

Uz Liderovu konferenciju Žene u biznisu, kojom smo prošlog tjedna devetu godinu za redom nastojali dati svoj doprinos u promicanju žena u hrvatskom gospodarstvu, objavili smo i u aktualnom broju Lidera listu od 300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa. Prema kriteriju upravljačke moći i nekih 'mekih' kriterija poput utjecaja i doprinosa hrvatskom gospodarstvu, odredili smo i 10 najmoćnijih. Ove godine najmoćnija žena hrvatskog biznisa je Lada Tedeschi Fiorio koja je do sada redovno bila na listi najmoćnijih članica Nadzornog odbora, međutim ove je godine preuzela upravljačku funkciju. Sada je članica Uprave i potpredsjednica Atlantic Grupe za strategiju, poslovni razvoj i rast i trenutno upravlja sa 720 milijuna eura.

Koje ste ključne odluke u kompaniji donijeli u posljednjih godinu dana?

Tijekom posljednje dvije godine naša je kompanija prošla svojevrsnu inventuru, vrlo opsežan i temeljit proces analize ukupnih poslovnih procesa i definiranja strateških prioriteta za budući razvoj. Kroz ovaj smo proces prošli oslanjajući se na vlastite resurse unutar kompanije, kvalitetne, sposobne, obrazovane ljude s iskustvom i entuzijazmom u jednakoj mjeri i mogu s ogromnim zadovoljstvom reći kako sam osobno i profesionalno sretna što sam bila na čelu tog tima i tih procesa. S jednakim zadovoljstvom nastavljamo dalje u realizaciju definiranih ciljeva i potragu za novim poslovnim prilikama koje će nam dati dodatni zamašnjak rasta. Slijedeći strateške zaključke koje je taj proces iznjedrio, dezinvestirali smo manje i non-core segmente poslovanja - sportsku i aktivnu prehranu, kozmetiku i dodatke prehrani, a nastavljamo s fokusom na glavne kategorije u segmentu hrane i pića te razvoj distribucije i ljekarništva.

Koji su vaši prioriteti u daljnjem razvoju poslovanja Atlantic Grupe?

Veliko zadovoljstvo crpim iz činjenice da je moj posao dovoljno raznovrstan da mi omogućuje podjednako sudjelovanje u slaganju kompanijske vizije i u operativnom poslovanju. U oba segmenta namjeravam nastaviti utjecati na razvoj Atlantic Grupe kao poslovno učinkovite kompanije koja na osobit način vodi računa o ljudima koji čine naš ukupan sustav. To počinje uvijek od pojedinca i najužeg okruženja, pa mogu reći kako ću jednako posvećeno i strastveno nastojati kreirati dobru radnu atmosferu za članove mog tima, a onda i šire, u kompaniji općenito. Smatram da su ljudi ključni dio jednadžbe uspjeha. Svi mi u biznisu stremimo ostvarivanju iznimnih poslovnih rezultata, ali previše vremena provodimo radeći da se na poslu ne bismo osjećali dobro. Nastojim uvijek krenuti od sebe, nastojim kolegama dati pozitivan primjer i ne stvarati očekivanja koja sama nisam spremna ispuniti.

Koliko vremena imate za neke vlastite osobne interese i dodatno obrazovanje?

Ako od svega moram izdvojiti jedno ulaganje, onda bi to svakako bilo ulaganje u obrazovanje. To je temelj sigurnosti koji vam nitko ne može oduzeti. Time sam se vodila u svojem profesionalnom i osobnom razvoju, u mom timu, jednako kao i majka dvoje adolescenata. Djecu podučavam, ne samo važnosti učenja u životu, nego primarno i osnovnoj ljudskoj pristojnosti i značaju svjetonazorske širine, otvorenosti i prihvaćanja.

25. travanj 2024 17:29