Hrvatska
StoryEditor

Nakon prodaje tvrtke Pamuković i Živković povukli se s direktorskih pozicija u Metamorfozi

15. Kolovoz 2021.
Tomislav Pamuković i Roko Živković

Društvo za upravljanje private equity fondovima Invera Equity Partners (IEP), registrirano u Nizozemskoj, preuzelo je većinsko vlasništvo (65 posto) tvrtke Metamorfoza iz Zagreba, koja stoji iza Muzeja iluzija. Osnivači Tomislav Pamuković i Roko Živković ostali su manjinski suvlasnici, ali su se povukli s direktorskih pozicija.

Novi direktori su Ivan Josipović i Slaven Kordić iz Invera Equity Partnersa. Muzej je osnovan 2015. u Zagrebu i do danas ima franšize u 34 grada, u 20 država na četiri kontinenta. Ulaganje u Metamorfozu prva je transakcija koju je financirao fond Invera Equity Partners i trebao bi omogućiti daljnji razvoj Muzeja iluzija.

Tvrtka će i dalje biti usmjerena na širenje u svijetu, ponajprije putem franšiza, ali i zaokretanjem poslovnog modela u kojem bi Metamorfoza otvarala i upravljala muzejima u svim većim gradovima diljem svijeta. Počet će se otvarati muzeji većih formata koji će se nalaziti u vodećim svjetskim gradovima za zabavu – za početak, jedan u Europi, drugi u SAD-u.

U Invera Equity Partnersu ističu da do kraja godine žele otvoriti 5 novih muzeja u Lyonu, Tel-Avivu, Philadelphiji, Budimpešti i još jednom gradu te bi godinu mogli zaključiti s 40 muzeja. 

27. travanj 2024 13:53