Hrvatska
StoryEditor

Nanobit očekuje sjajnu godinu unatoč pandemiji

26. Travanj 2020.
Alan Sumina, Nanobitfoto Dražen Lapić

Nanobit je prije šest tjedana izdao novu igru koja bi mogla biti njihova najuspješnija igra, tako da neovisno o pandemiji koronavirusa očekuju rast prihoda.

– Sveukupno gledajući, prihodi nam rastu, međutim vrlo smo oprezni oko daljnjih procjena i planova jer na našim najbitnijim tržištima milijuni ljudi, koji su između ostalog i naši igrači, ostaju bez posla.  Kako će se to točno odraziti, ostaje za vidjeti, no neovisno o tome naša očekivanja oko ove godine su revidirana prema pozitivnijim od inicijalno postavljenih. Također imamo izdavanje još jedne nove igre u četvrtom kvartalu ove godine i od iste se puno očekuje. Općenito, ova godina je kulminacija rada zadnjih nekoliko godina i vjerujemo kako rezultat neće izostati, neovisno o pandemiji – kaže suosnivač i direktor Nanobita Alan Sumina.

Zapošljavaju i dalje, iako nešto smanjenim tempom jer svi rade od doma i izazov je, kako kaže Sumina, nove ljude uključiti u procese bez direktnog kontakta sa nadređenima.

Osim toga, Nanobit je nedavno ušao u strateško partnerstvo s Tamatemom, vodećom tvrtkom za razvoj mobilnih igara na arapskom govornom području. Tamatem će lokalizirati Nanobitovu igru Hollywood Story, a partnerstvo hrvatskoj tvrtki omogućuje pristup sasvim novom tržištu s igrama koje su dokazano uspješne.

- Najveća prednost je što se ne radi o razvoju novih igara, već mi samo prilagodimo uspješnu igru za ciljano tržište, a Tamatem se brine oko marketinga, distribucije, podrške i slično. Podaci sa MENA tržišta (Bliski istok i sjeverna Afrika, op.a.) su za sada obećavajući, iako to nije nešto što će značajno utjecati na naš rezultat, podići će nam profitabilnost u određenoj mjeri i neće maknuti fokus sa najbitnijih projekata. Ako se ova suradnja pokaže dugoročno dobrom, vjerojatno ćemo i druge igre prilagoditi u suradnji sa Tamatemom za MENA regiju – kaže Sumina.

19. travanj 2024 21:49