Hrvatska
StoryEditor

‘Nedogađaji‘ godine: Kako smo prodavali maglu i kako smo kupili crnog labuda 

20. Prosinac 2019.
foto Facebook
Piše:
piše Goran Litvan
[email protected]

Kako nam je bilo ove godine, možete pročitati u drugim tekstovima, pa i u Liderovoj redakcijskoj inventuri 2019. Za razliku od ozbiljnog pregleda najvažnijih događaja ovdje ćete moći pročitati kako nam ove godine – nije bilo.

Izabrali smo deset događaja koji se – nisu dogodili. Ili su se dogodili, ali ih nitko nije primijetio. Ili su se dogodili, ali nisu imali nikakav doseg. Ili ih je netko izmislio.

A ove se godine ni 1. travnja nije samo izmišljalo. Na dan smijeha nije samo počeo raditi Državni inspektorat nego je počela još jedna ozbiljna era – umjesto umirovljenog Agrokora poslovati je počela Fortenova grupa.

Godinu je obilježila, ni kriva ni dužna, jedna ptica, a možda će ta crna ptica (nije kos) biti junak i posljednjeg političkog događaja godine - predsjedničkih izbora, koji doduše nisu u kategoriji 'nedogađaja' (poput globalnog Brexita), ali svakako zauzimaju previše medijskog prostora u odnosu na značaj i političku moć fotelje na Pantovčaku.

Pa, kakva nam je bila godina na izmaku s ovoga – pomaknutog – aspekta? Prodavali smo maglu - i doslovno, ali su maglu prodavali i svima nama. Ako je 2018. bila, globalno i lokalno, u znaku ofenzive teorije o Zemlji kao ravnoj ploči, moglo bi se reći da će na kraju 2019. naš planet biti godinu dana stariji i – godinu dana ravniji. Eppur si muove!

Uskoro možete pročitati izbor 10 najvažnijih događaja koji se NISU dogodili u 2019.

23. travanj 2024 15:10