Hrvatska
StoryEditor

Nema predaje!!

18. Ožujak 2020.
nema predaje

Liderovci i od doma rade punom parom u stvaranju najbolje poslovne novine i kako sama naslovnica kaže – Nema predaje! Mi smo zauzeli takav stav koji se treba preliti i na sve ostale u što duboko vjerujemo. Iako je pandemija, raditi se mora, a u novom broju Lidera čitajte da razloga za optimizam ipak ima.

Vanja Figenwald koji inače nE slovi kao veliki optimist, u vrijeme pandemije okrenuo je ploču i saznao da nije sve tako crno iako je recesija pred vratima. Sigurno je da će recesija stići, a pitanje je samo koliko će dugo trajati. No, čini se da bi druga polovica godine ipak mogla biti uzlazna, pa donosimo deset razloga za blagi optimizam u vrijeme pandemije.

Ksenija Puškarić bavila se malim poduzetnicima, od kojih su mnogi već stali s radom. Nemir svima njima stvaraju fiksni troškovi, u prvom redu plaće zaposlenika i najam prostora, a zatim i razne naknade i nameti. Mjere se polako najavljuju, a do sada je jedino sigurno da im ZAMP neće poslati račune za ožujak.

Globalni logistički i dobavni lanci trenutačno su na najjačem modu preživljavanja i improvizacije. U situaciji u kojoj robni prijevoz, za razliku od putničkog, na globalnom tržištu nije zaustavljen, nego pati zbog kašnjenja isporuka i dugotrajnog čekanja na granicama, zemlje koje su dosad razvijale sustave intermodalnog prijevoza u najvećoj su prednosti, no Hrvatska nažalost nije među njima. Sve od ovoj temi saznala je Željka Laslavić.

Ministar državne imovine Mario Banožić dao je veliki intervju Kseniji Puškarić, dok je Nikolina Oršulić razgovarala s izvršnim direktorom i suosnivačem DotMetricsa Janom Jilekom. Tu je i priča o djeci gastarbajtera koji su rođeni u inozemstvu ali su se odlučili živjeti i raditi u Hrvatskoj.

Također, stručni komentatori pokrili su teme o trgovcima koje je koronavirus natjerao u akciju 'prodajmo hrvatsko', zatim o mjerama koje krizni stožeri tvrtki moraju provesti još jučer, i o kupovnim navikama koje se, čini se, tijekom pandemije itekako mijenjaju.

24. travanj 2024 13:06