Hrvatska
StoryEditor

Nove cijene goriva: Benzin opet poskupio, treći tjedan zaredom

25. Kolovoz 2020.

Prema informacijama portala cijenegoriva.info u utorak je došlo do novih promjena cijena naftnih derivata u Hrvatskoj. Tako je cijena litre eurosupera 95 POSKUPILA za 3 lipe i sada se kreće oko 9,10 kuna. Cijena litre eurodizela u utorak je imala različito kretanje cijene, ovisno o kompaniji. Tako je na nekim zadržala istu cijenu, na nekima poskupila 1 lipu, a na nekima pojeftinila 1 lipu. Cijena se kreće oko 8,54 do 8,57 kuna. Cijena litre autoplina poskupila je 1 lipu i kreće se oko 4,19 kunu.

Podsjetimo, na svjetskim su tržištima cijene nafte prošloga tjedna stagnirale jer trgovce zabrinjava slabost potražnje zbog sporog oporavka gospodarstava, dok je s druge strane moguće povećanje ponude. Cijena barela na londonskom tržištu prošloga je tjedna pala oko 1 posto, na 44,35 dolara, dok je na američkom tržištu barel poskupio gotovo 1 posto, na 42,34 dolar.

Stagnacija cijena posljedica je daljnjeg širenja koronavirusa u svijetu, zbog čega neke zemlje ponovno uvode restriktivne mjere, ali i slabosti najvećih svjetskih gospodarstava, što dovodi do slabljenja potražnje.

20. travanj 2024 12:15