Hrvatska
StoryEditor

Novi broj Lidera: Top lista 300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa, zašto više ne vjerujemo Vladi i Stožeru, sve o ‘lockdownu‘ no.2

03. Prosinac 2020.

Među deset najmoćnijih žena koje predvode ovogodišnju Liderovu prestižnu listu 300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa čak su četiri iz financijske industrije. Dosad takvu snažnu prevagu financijskog sektora na toj listi nismo imali, ali dosad nismo živjeli ni u 2020. godini, u kojoj vlada 'novo normalno', a putevi evakuacije iz problema vode u banku i osiguravajuće kuće. Top listu 300 najmoćnijih žena hrvatskoj biznisa u Temi tjedna donosi vam Nikolina Oršulić.

Konfuzna, kontradiktorna i brzopleta komunikacija polako je i sigurno erodirala ionako vrlo slabo povjerenje građana i poslovne zajednice u institucije i stručnjake. Svako povjerenje isparilo je, iako će ono biti presudno za oporavak gospodarstva i društva. Bez povjerenja i s njim povezane izvjesnosti, potrošnja i investicije ostat će na niskim razinama, time i brzina povratka ekonomije na staro. Zašto više ne vjerujemo Vladi i Stožeru saznao je Vanja Figenwald.

Oni koji rade samo s kanalom HoReCa na rubu su propasti. Neki pokušavaju pronaći izlaz u maloprodaji, no svi su jako zabrinuti. Stoga se traži da država nadoknadi gubitak, ali ne samo ugostiteljima nego i svima čiji posao ovisi o ugostiteljstvu. Sve o drugom lockdownu otkriva Edis Felić.

Vertiv Croatia podružnica je američke kompanije Vertiv, kojoj je temeljni biznis osiguravanje kritične digitalne infrastrukture. Prije rebrendiranja u Hrvatskoj je bila poznata kao Emerson Network Power, koji je počeo raditi kao jedinica u sastavu kompanije Nikola Tesla, a 2000. godine postao je dio američke kompanije Emerson Electric. O poslovnim planovima i stanju na dinamičnom tržištu podatkovnih centara za Lider govori direktor Igor Grdić, a s njim je razgovarala Matilda Bačelić.

Htjeli smo napraviti vodič kroz Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja da bismo poslovnim ljudima pomogli u traganju za odgovarajućom osobom kad nešto zatrebaju u tome megaministarstvu. No zasad je pouzdan kontakt jedino sâm ministar jer izbor ravnatelja uprava, zavoda i ravnateljstva još nije završen. Sve o ovom megaministarstvu saznajte u tekstu Ksenije Puškarić.

Zašto su žene su bolji lideri od muškaraca (potvrdio je to i Papa), kako da ispratite dramatičnu 2020. sa stilom i zašto je kao nikada do sada na cijeni znak pažnje, a i još mnogo zanimljivih light tema potražite u unutarnjem prilogu Lider Trend.

15. travanj 2024 20:22