Hrvatska
StoryEditor

AD PLASTIK - Od početka godine ugovoreno 104 milijuna eura novih izvoznih poslova

11. Srpanj 2021.
Marinko Došen, predsjednik Uprave AD Plastikafoto Ratko Mavar
Najnoviji ugovori, u vrijednosti od 53,2 milijuna eura, odnose se na Stellantis grupu, jednog od najvećih globalnih proizvođača automobila i jednog od najvažnijih kupaca AD Plastika

AD Plastik grupa ugovorila je nove poslove na europskom tržištu za Stellantis grupu ukupno vrijedne 53,2 milijuna eura s predviđenim trajanjima projekata od sedam odnosno osam godina. Tako je vrijednost novih poslova koje je AD Plastik ugovorio u prvih šest mjeseci ove godine dosegnula 104 milijuna eura.

– Ugovaranje novih poslova osigurava nam stabilno i sigurno planiranje i poslovanje u budućnosti. Stellantis grupa jedan je od najvećih globalnih proizvođača automobila i zbog toga vrlo važan kupac u našem portfelju. Nastala je spajanjem naših poznatih kupca FCA i PSA grupe, s kojima nastavljamo uspješnu suradnju. Ugovoreni poslovi vrijedni 53,2 milijuna eura pokazatelj su naše kvalitete i pouzdanosti, na kojima temeljimo svoje poslovanje – rekao je Marinko Došen predsjednik Uprave AD Plastik grupe.

AD Plastik vodeća je kompanija za razvoj i proizvodnju komponenti za interijere i eksterijere automobila u Hrvatskoj te jedna od vodećih u istočnoj Europi. Multinacionalna je kompanija s osam proizvodnih lokacija u pet zemalja, ali njezine operativne aktivnosti provode se na pet kontinenata, u više od dvadeset zemalja. Surađuje s kupcima svojih proizvoda od rane faze njihova razvoja do finaliziranja. Proizvode AD Plastik grupe u svoja vozila ugrađuju gotovo svi najjači europski i svjetski proizvođači automobila. 

19. travanj 2024 03:19