Hrvatska
StoryEditor

Od sada i pivo u Hrvatskoj možete kupiti kriptovalutama

08. Ožujak 2021.
Pivo i Bitcoinfoto Shutterstock

I u Hrvatskoj postoji nešto u čemu smo u korak s vremenom s ostatkom svijeta, a radi se o plaćanju kriptovalutama. Na domaćem tržištu sve je više raznih subjekata koji omogućuju da se njihove usluge plate nekom od kriptovaluta.

Krajem prošle godine to su omogućili Karić automobili, zatim i benzinske crpke Tifon a nakon njih se i nekretninski biznis, točnije boutique agencija San Patrik Nekretnine iz Zagreba uključila u ovaj kripto val. A ne zaboravimo ni Lider koji je postao prvi medij u Hrvatskoj koji nudi mogućnost plaćanja pretplate kriptovalutama putem Electrocoinove platforme PayCek.

Ponuda proizvoda koji se mogu kupiti nekom od kriptovaluta sada se proširio i na omiljeno piće Hrvata – pivo.

Electrocoinova platforma za plaćanje kriptovalutama od neki dan surađuje i s craft pivovarom Varionica, pa je sada u njihovom web shopu moguće kupiti pivo putem bitcoina (BTC), ethera (ETH), stellara (XLM), ripplea (XRP) i EOS-a.

Brzo i sigurno plaćanje kriptovalutama rezultat je višegodišnjeg razvoja platforme PayCek koja kriptovalutne transakcije za trgovce pretvara u kune. Zahvaljujući jednostavnosti uporabe i kvalitetnoj podršci, PayCek je već implementiran u najznačajnije hrvatske fiskalne blagajne i izravno na mnoge web shopove, čime već sad pruža mogućnost kripto plaćanja stotinama hrvatskih poduzetnika.

Među poslovne partnere ubraja Hrvatsku poštu koja od 2019. uvodi kriptovalute u 55 svojih poslovnica, grad Svetu Nedelju koja svojim građanima omogućava plaćanje računa u kriptovalutama, Tifonovih 46 benzinskih postaja te sve veći broj fizičkih mjenjačnica koje uz inozemne valute razmjenjuju i kriptovalute.

Pripremili smo za vas besplatan e-Book 'Vodič za snalaženje u svijetu kriptovaluta' kojega možete skinuti na ovom linku


13. travanj 2024 22:33