Hrvatska
StoryEditor

Održan prvi sastanak Poljsko-hrvatskog udruženja razvoja

15. Studeni 2019.
ORBICO, Poljsko - hrvatski gospodarski forum - Josip Roglić, Wojcicech Wojewodzki, Kristof Domoslavskifoto Dražen Lapić

Razvoj poslovnih, obrazovnih i kulturnih veza između Hrvatske i Poljske ciljevi su novoosnovanog Poljsko-hrvatskog udruženja razvoja čiji su članovi danas imali svoj prvi sastanak u prostorijama Orbica u Zagrebu. Predsjednik udruženja Josip Roglić, član NO Orbica, rekao je da želi pomoći svim poduzetnicima kako bi se lakše snašli ukoliko žele poslovati u Hrvatskoj ili Poljskoj.

- Kao što su nama pomogli kada smo ulazili na poljsko tržište, tako i mi svi zajedno želimo pomoći poljskim poduzetnicima koji će poslovati u Hrvatskoj i hrvatskim u Poljskoj – rekao je Roglić.

Direktor Udruženja Wojciech Wojewodzki, inače predsjednik Uprave Planet casha, poljske tvrtke u Hrvatskoj, rekao je da će Udruženje poticati razmjenu ideja i iskustava, spajati poslovne ljude iz dviju zemalja te poticati svaki oblik suradnje.

- Promovirat ćemo projekte i davati međusobnu podršku prilikom sklapanja poslova – rekao je Wojewodzki, inače uz Roglića inicijator okupljanja hrvatskih i poljskih biznismena u Udruženje.

Sastanku su prisustvovali ambasador Republike Poljske u Hrvatskoj Andrzej Jasionowski, konzulica Republike Poljske u Hrvatskoj Dagmara Anna Luković i vlasnik Orbica Branko Roglić koji su dali snažnu podršku novoosnovanom udruženju koje broji trenutno 18 članova. Na prvom sastanku bili su predstavnici poljskih i hrvatskih tvrtki poput Logisticsa, PBZ-a, RTO Group, Agriculture investicijski fond, a dogovoreno je da se sastaju svaka tri mjeseca.

25. travanj 2024 23:12