Hrvatska
StoryEditor

Održana 6. Lean Spring Summit konferencija - Digitalne tehnologije u tvornici budućnosti

30. Lipanj 2020.
DIGITALNE TEHNOLOGIJE U TVORNICI BUDUĆNOSTI

Održana je 6. Lean Spring Summit konferencija online putem u organizaciji tvrtke Culmena i Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, a mnogobrojna posjećenost potvrdila je aktualnost tema digitalizacije, Lean i zelenog menadžmenta za hrvatsko gospodarstvo.

Na konferenciji se razgovaralo o novoj EU strategiji koja usmjerava poduzeće ka transformaciji prema Lean, digitalnoj i zelenoj Europi, a tvrtka Culmena predstavila je svoju CULIS metodologiju za transformaciju poduzeća prema zahtjevima nove strategije.

Profesorica Anet Režek Jambrak s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta, dobitnica Državne nagrade za znanost za 2018. godinu, izjavila je kako prehrambena industrija mora ići u smjeru zelene industrije s primjenom digitalnih tehnologija i Lean menadžmenta, kao dio EU strategije za smanjenje gubitaka i ublažavanja klimatskih promjena uslijed CO2 emisija.

Prisutni su se složili kako se postojeća proizvodna tehnologija također može koristiti u Industriji 4.0, ali s primjenom IoT uređaja i raznih senzora.

Na konferenciji su predstavljena i tri nova strateška pravca hrvatske industrije i društva – Lean Hrvatska, Digitalna Hrvatska i Green Hrvatska. Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže u provedbi navedenih strateških pravaca, a za više informacija i detalja javite nam se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Na događanju su se dotakle još mnogobrojne teme, od Lean transformacije sveučilišta do mogućnosti financiranja digitalne transformacije iz EU fondova.

U studenom ove godine, održat će se deseta Green and Lean Production (GALP) konferencija na kojoj će se u još većem broju razgovarati o gospodarskom razvoju i budućnosti Republike Hrvatske na polju digitalizacije, Lean i zelenog menadžmenta.

23. travanj 2024 18:24