19. listopad 2021.

Omega Software postala dio M SAN Grupacije

Suvlasnici tvrtke Omege Software odlučili su tvrtku pripojiti M SAN Grupaciji, najvećoj tehnološkoj kompaniji u regiji koja ostvaruje više od 500 milijuna eura godišnjih prihoda i zapošljava više od 2000 djelatnika, navodi se u priopćenju Omega Softwarea.

U proteklih nekoliko godina, Omega Software je značajno investirala u proizvodne pogone i rješenja za LED rasvjetu, energetsku učinkovitost i vlastite softverske platforme za digitalizaciju poslovnih subjekata u različitim tržišnim vertikalama.

Uzimajući u obzir trenutna i buduća kretanja IT tržišta, industrije 4.0, tržišta rada, procijenili smo da je nužno ubrzati procese povrata postojećih ulaganja kao i novih  investicija, povećati prisutnost i doseg na inozemnim tržištima, imati efikasniji dobavni lanac, uz uvijek potrebnu veličinu, robusnost i otpornost za nastup na globalnom tržištu, što je najveća slabost domaće IT industrije.

M SAN Grupacija ima iznimno veliki doseg na domaćem, regionalnom, EU i globalnom tržištu, široko razvijenu distribucijsku mrežu, logističku infrastrukturu, više od 100 tehnoloških partnerstava s globalnim  principalima, proizvodne pogone u Kini, veliku instaliranu bazu Enterprise IT B2B rješenja u RH i regiji.

Analizirajući nekoliko opcija potencijalnog partnerstva, opredijelili smo se za M SAN grupaciju kao logičan i vjerujemo, odličan izbor za razvoj i napredak naših sadašnjih i budućih djelatnika te osiguranje kontinuiteta rasta i razvoja Omege Software.

Kako se navodi u priopćenju M SAN-a, vlasnik M SAN Grupe i KING ICT Stipo Matić dogovorio je preuzimanje tvrtke Omega software

Omega software smo prepoznali kao tvrtku koja ima znanje, kapacitete, iskustvo i tržišnu prepoznatljivost te se savršeno uklapa u strateške planove ekspanzije na internacionalna tržišta, upotpunjava naš široki portfolio proizvoda, usluga i rješenja u domenama energetske učinkovitosti, industrije 4.0 i zelene ekonomije te digitalne transformacije najzahtjevnijih poslovnih subjekata. Stoga najveću vrijednost u preuzimanju tvrtke Omega software nalazimo u više od 130 iskusnih eksperata i mladih talenata sa značajnim poslovnim referencama, koji će dodatno oplemeniti i obogatiti našu grupaciju.

Omega software će nastaviti djelovati na tržištu kao samostalni poslovni subjekt, ispunjavati sve preuzete obveze prema klijentima, partnerima i poslovnoj zajednici.