Hrvatska
StoryEditor

OMEGA SOFTWARE - Škoro izašao iz suvlasništva da tvrtka ne pati

22. Ožujak 2020.
Miroslav Škoro

Estradna zvijezda, poduzetnik i političar Miroslav Škoro više nije suvlasnik informatičke tvrtke Omega software, u kojoj je imao pet posto udjela.

–​ Odustao sam od vlasništva zbog pritiska medija, o toj se tvrtki koja ima više od stotinu vrhunskih inženjera pisalo kao da je moja. Moje ime isticalo se kao da sam vlasnik 50 posto ili 100 posto tvrtke, što pokazuje neznanje novinara, ili nešto drugo, jer se znalo koliki udjel imam. Bio sam vlasnik pet posto Omege softwarea i više nisam jer sam vidio da sam postao teret tvrtki, koja je zbog mene počela gubiti poslove. Nisam želio biti uzrok njezine propasti – objašnjava Škoro naglašavajući da mu je žao jer je riječ o kvalitetnoj tvrtki.

– Ne mogu biti neostrašćen zbog toga, ali izlaskom iz vlasništva Omege softwarea spasio sam mnogo radnih mjesta. Izaći ću i iz ostalih svojih poslova da bih se mogao neopterećeno baviti politikom jer u Hrvatskoj nije prihvatljivo biti uspješan poduzetnik i političar. U Hrvatskoj se samo ‘gologuzi’ bave politikom jer tako zarađuju i nesposobni vode državu koja kontrolira 60 posto gospodarstva – rekao nam je Škoro te istaknuo da je vlasnik i dva paketa dionica Hrvatskog Telekoma te pita bi li zbog toga trebala propasti i ta tvrtka.

18. travanj 2024 18:31