Hrvatska
StoryEditor

Otežano poslovanje za dentalni turizam do 2022. godine

06. Rujan 2020.

S pojavom prvih globalnih učinaka pandemije dentalna medicina proglašena je visokorizičnom djelatnosti, što je ograničilo rad zubnih ordinacija diljem Europe i svijeta. Globalno je dentalnom turizmu onemogućeno funkcioniranje, a prekogranično pružanje zdravstvenih usluga stalo je zbog zatvaranja granica.

image
Hrvoje Pezo, Ars Salutaris
foto


– Pad u travnju i svibnju bio je gotovo stopostotan. Srećom, kao i cjelokupno gospodarstvo u lipnju i srpnju bilježimo nagli oporavak, no pripisujemo ga terapijama koje su bile naglo prekinute, zbog čega su se povećali zahtjevi pacijenata za završetak započetih terapija. Nažalost, mnoge klinike ne prepoznaju neizvjesnost takva oporavka i nastavljaju poslovati i donositi odluke kao da je kriza završena – kaže predsjednik Hrvatske komore dentalne medicine Hrvoje Pezo.

Komorske analize, utemeljene na analitici očekivanih zdravstvenih kretanja i očekivanoj krivulji oporavka nacionalnih gospodarstava o kojima jako ovisi i kupovna moć njihovih pacijenata, pokazuju otežano poslovanje za dentalni turizam do travnja 2022. Posebno je pogođeno talijansko tržište, odakle dolazi mnogo pacijenata. Klinike specijalizirane za dentalni turizam primjećuju pad broja novih dolazaka pacijenata, ali i sve teže upravljanje organizacijskim strukturama i financijskom stabilnosti.

 

20. travanj 2024 03:49