Hrvatska
StoryEditor

FOTO: Otvoren novi sortirni centar, srce svih poštanskih procesa u RH

23. Rujan 2019.
Novi sortirni centarfoto Ratko Mavar

Najveća i najvažnija investicija u povijesti Hrvatske pošte, koju je u nedavnom intervjuu za Lider, predsjednik Uprave te tvrtke Ivan Čulo nazvao dosanjanim snom u ovaj kišni ponedjeljak službeno je otvorena. Naravno, riječ je o novom sortirnom centru u Velikoj Gorici u koji je uloženo 350 milijuna kuna.

- Prije dvije godine i četiri mjeseca na ovom mjestu sam bio ponosan i uzbuđen što nakon 20 godina rada u Hrvatskoj pošti baš ja imam priliku položiti kamen temeljac za dugo spominjući san - novi logističko-sortirni centar. Danas imam čast biti domaćinom i predstaviti vam taj san, srce svih poštanskih procesa u Republici Hrvatskoj - nije mogao sakriti uzbuđenje čelnik HP-a, koji je naglasio kako novi sortirni centar, koji se prostire na velebnih 32.000 četvornih metara, pruža mogućnosti kakve Pošta dosad nije imala. Među ostalim istaknuo je automatizirani sustav za sortiranje pismovnih i paketnih pošiljaka te potpuno novi data centar, a kao najveću prednost naveo je što je novim sortirnim centrom objedinjeno na jednom mjestu ono što se dosad odvijalo na četiri različite lokacije u Zagrebu. U Velikoj Gorici sada je zaposleno više od 1.500 radnika.

Dva mjeseca nakon preseljenja sustava za sortiranje, možemo reći da sve funkcionira sjajno, kazao je Čulo. Dodao je kako Hrvatska pošta sada posluje po najvišim europskim standardima i ima pretpostavke za daljnji rast sustava te snažni rast na tržištu.

- Za moj tim ovo je ostvarenje najveće investicije koju smo zacrtali u Strategiji Pošta 2022 i temelj na kojem dalje gradimo razvoj poslovanja. Idući značajniji projekt je kreiranje poštanskog sandučića za svakog građanina. Nastavljamo s digitalnom transformacijom, ulaganjem u hrvatsko gospodarstvo dizanjem primanja naših zaposlenika, dizanjem produktivnosti svih procesa u kompaniji s ciljem zauzimanja pozicije ne samo na hrvatskom tržištu, nego pozicioniranje Hrvatske pošte u regiji - zaključio je Čulo.

Na njega se nadovezao ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković kazavši kako otvorenjem novog sortirnog centra Hrvatska pošta postaje lider i predvodnik novog modela poštanskih usluga. 

Kako bi se ovakva velika investicija iznijela potrebno je imati i snage i znanja i umijeća, izjavio je predsjednik Vlade Andrej Plenković zaključujući kako je time Hrvatska pošta ispunila važnu ulogu državnih poduzeća da pridonose javnim ulaganjima.

Uz njega su otvorenju prisustvovali ministar državne imovine Mario Banožić, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, veleposlanik SAD-a William Robert Kohorst, gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić, predsjednik HGK Luka Burilović, predsjednik HUP-a Davor Majetić te mnogi predstavnici Hrvatske pošte.

20. travanj 2024 00:51