Hrvatska
StoryEditor

Otvoren poziv za crowdfunding inovativnih projekata u Dalmaciji

15. Lipanj 2020.

Javna ustanova RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije objavila je Poziv za dodjelu bespovratnih sredstva u okviru projekta CLIPPER – crowdfunding shema za inovativne projekte, kojim želi potaknuti interes i mogućnosti korištenja alternativnih izvora financiranja inovativnih projekata.

Poziv je inovativni program financiranja projekata s područja Splitsko-dalmatinske županije temeljen na crowdfundingu i sredstvima Javne ustanove RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije.

Crowdfunding ili grupno financiranje podrazumijeva javno predstavljanje nekog pothvata putem internetske platforme i omogućavanje građanima da u njega ulože novac. Pritom je moguće koristiti nekoliko modela ulaganja: donacije, kupoprodaju s počekom, pozajmice, ulaganje u vlasničke udjele i ulaganje u udjele u dobiti. Godišnje se putem crowdfundinga investira preko 35 milijardi dolara, a procjena Svjetske banke za 2025. godinu iznosi 95 milijardi dolara. Ne čudi stoga što je svjetska financijska kuća Goldman Sachs imenovala crowdfunding kao model financiranja koji će iz temelja promijeniti cijelo financijsko tržište.

Poziv je otvoren do 30. lipnja, a obrazac za prijavu možete preuzeti ovdje.

19. travanj 2024 04:58