Hrvatska
StoryEditor

Pale cijene goriva u Hrvatskoj!

02. Lipanj 2020.

Prema informacijama portala cijenegoriva.info u utorak je došlo do pada cijena naftnih derivata u Hrvatskoj. Tako je cijena litre eurosupera 95 POJEFTINILA TRI lipe i sada se kreće oko 8,49 kuna. Cijena litre eurodizela u utorak je pala 4 lipe i sada se kreće oko 8,10 kuna. Litra autoplina pojeftinila je 2 lipe i sada se lreće oko 4,02 kune.

Inače, cijene nafte na svjetskim tržištima su prošloga tjedna porasle, petoga zaredom, jer se očekuje daljnje smanjenje proizvodnje, dok bi potražnja za naftom trebala porasti jer mnoge zemlje u svijetu pokreću gospodarske aktivnosti, s obzirom na usporavanje širenja koronavirusa. Na londonskom je tržištu cijena barela s isporukom u kolovozu prošloga tjedna porasla 7,7 posto, na 37,84 dolara, dok je na američkom tržištu barel poskupio 6,7 posto, na 35,49 dolara. U utorak je cijena na lononskom tržištu sve bliže granici od 40 dolara po barelu. 

U posljednjih pet tjedana cijene su nafte znatno porasle jer mnoge zemlje ublažavaju restriktivne mjere uvedene radi suzbijanja širenja koronavirusa, pa se gospodarska aktivnost pokreće, a potražnja za naftom jača.

19. travanj 2024 06:06