Hrvatska
StoryEditor

Pandemija i lockdown nisu ih ni okrznuli - proizvodnja i izvoz lani iznad očekivanja

24. Siječanj 2021.
Bauwerk Boen

Iako su pandemija koronavirusa i lockdown narušili poslovanje u drvno-prerađivačkom sektoru, dio domaćih parketara je unatoč svim problemima zbog zatvaranja globalnog gospodarstva zabilježio rast izvoza i prihoda.

Prema izvješću Hrvatske gospodarske komore, izvoz parketa porastao je za 40 posto. Dobrim rezultatima se može pohvaliti i tvrtka Bauwerk Boen iz Đurđevca, na čijem čelu je Igor Benaković, koja je u prošloj godini ostvarila vrlo dobar rezultat unatoč otežanim uvjetima uslijed pandemije ili poznatim izazovima oko isporuke trupaca

- Proizvodnja i izvoz proizvoda u tvrtki Bauwerk Boen u 2020. godini odvijao se iznad očekivanja – rekla je za Lider Biserka Jakupec, asistentica uprave te tvrtke, i dodala da su izuzetno ponosni na svoje zaposlenike koji su zajedno s menadžmentom omogućili ostvarenje planirane proizvodnje i izvoza, odnosno pravovremeno odgovorili na izazove uslijed pandemije te poduzimali sve potrebne korake.

Tvrtka Bauwerk Boen ove godine očekuje jednako dobre rezultate kao i u 2020., naravno, ističe Jakupec, s prikladnom dozom opreza s obzirom na iskustva prošle godine.

Ova tvrtka iz Đurđevca dio je Bauwerk grupe čiji su brendirani proizvodi poznati diljem svijeta i gotovo sav proizvedeni parket izvozi na najzahtjevnija europska i svjetska tržišta. Također, Bauwerk Boen Hrvatska otvorena je za suradnju s investitorima i građevinskim tvrtkama.

- Uz to, kao društveno odgovorna i socijalno osviještena tvrtka već smo se uključili u pomoć stradalima u potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji, pri čemu inzistiramo na transparentnosti bilo od zaduženih institucija bilo od krajnjih primatelja – rekla je Biserka Jakupec.

Podsjetimo, iako je korona narušila i poslovanje drvno-prerađivačkog sektora, dobar dio domaćih parketara unatoč zatvaranjima globalnog gospodarstva bilježi rast izvoza i prihoda.

Tako je u prvih osam mjeseci prošle godine ostvaren porast vrijednosti izvoza gotovog parketa od gotovo 40 posto, s 26,9 milijuna eura u istom razdoblju 2019. godine na 37,7 milijuna eura u 2020, priopćeno je iz HGK. Paralelno s tim smanjen je i uvoz za 14 posto, s 4,43 milijuna eura u prvih osam mjeseci 2019. na 3,67 milijuna u istom promatranom periodu u 2020. godine.

19. travanj 2024 23:53