Hrvatska
StoryEditor

Pandemija je napredak vezan uz ravnopravnost spolova unazadila za 25 godina

26. Ožujak 2021.
Piše:
PROMO
Živimo u vremenu visoke tehnologije i neograničene komunikacije, stoga je apsolutno nedopustivo da se nečiji glas ne čuje. Da bi osnažio glasove žena, Mars je pokrenuo kampanju #HereToBeHeard

Žene čine 51 posto svjetske populacije i s 28 bilijuna dolara pridonose globalnom BDP-u. Iza tih su brojeva žene različite dobi, rasa, društvenog statusa i vjera koje žive na različitim lokacijama. Pandemija je napredak u ravnopravnosti spolova unazadila za dvadeset pet godina. Čak i prije krize prouzročene pandemijom COVID-19 Ujedinjeni narodi procijenili su da će trebati više od stoljeća da bi se smanjio jaz u mogućnostima među spolovima. ​

Mars Inc., jedan od najvećih proizvođača hrane u svijetu čiji portfelj uključuje poznate robne marke kao što su M&M’s, Snickers, Twix, Orbit, Whiskas i Pedigree, želi proširiti poruku da su žene ovdje da bi se njihov glas čuo. Tvrtka je nedavno radi unaprjeđenja djelovanja na području ravnopravnosti spolova predstavila novu globalnu crowdsourcing-kampanju #HereToBeHeard. Ona je dio već uspostavljene platforme tvrtke Mars – Full Potential – koja je usmjerena na aktivnosti povezane s ravnopravnošću spolova na radnome mjestu, u zajednicama dobavljača i na tržištu.

U sklopu inicijative #HereToBeHeard ženama diljem svijeta bit će postavljeno pitanje: 'Što se treba promijeniti kako bi više žena ostvarilo svoj puni potencijal?' One će svoje mišljenje podijeliti pismeno ili glasovnom snimkom na posebnoj platformi. Početna faza kampanje #HeretoBeHeard tijekom koje će se prikupljati ženski glasovi trajat će cijeli ožujak, nakon čega će prijave analizirati Oxford Future of Marketing Initiative (FOMI) na Saïd Business Schoolu Sveučilišta Oxford.

Rezultati će se ovog ljeta podijeliti s javnošću u oksfordskoj studiji i uključivat će i informaciju o akcijskim planovima Marsove platforme Full Potential, uključujući politike koje Mars može provoditi i za koje se zauzima svojom predanošću da ženama otvori mogućnosti.

- Živimo u vremenu visoke tehnologije, neograničene komunikacije i granica koje nestaju. U tom kontekstu apsolutno je nedopustivo da se nečiji glas ne čuje. Jednake mogućnosti put su prema prosperitetu. Ovdje smo kako bi se čuo naš glas - kaže Zorana Novaković, direktorica odjela za ljudske resurse i organizaciju, Mars Multisales – Regija UBBAI.

27. travanj 2024 01:01