Hrvatska
StoryEditor

Petrokemija završila remont postrojenja vrijedan 90 milijuna kuna

12. Veljača 2021.

Petrokemija je u petak izvijestila da je završila remont proizvodnih pogona, koji je stajao 90 milijuna kuna te da je pokretanje proizvodnje počelo postupno od 8. veljače.

Sukladno planiranim rokovima u Petrokemiji je završio remont proizvodnih pogona koji je obuhvatio postrojenja Amonijak, UREA, Prerada voda, Energana, Sumporna kiselina, DEE, PEPI, KAN 1, AN/KAN 2 i NPK 1, navodi se u objavi te kompanije na ZSE.

- Tijekom remonta je na postrojenju Amonijak provedena veća investicija ugradnje novog predgrijača zraka za loženje primarnog reformera, vrijedna oko 22 milijuna kuna - ističu iz Petrokemije.

Napominju da ukupni trošak remonta iznosi 90 milijuna kuna, pri čemu su izvedene i razvojne investicije vezane uz unapređenje energetske učinkovitosti tvornice.

- Pokretanje proizvodnje počelo je postepeno od 8. veljače pri čemu proizvodnja amonijevog nitrata neće krenuti dok se ne završe popravci na postrojenju AN/KAN 2 i cjelokupna procjena stanja postrojenja AN/KAN 2 vezano uz štete od potresa - istaknuli su iz Petrokemije.

Remont je Petrokemija pokrenula 24. prosinca, prethodno ga 'prebacivši' zbog pandemije s lipnja na zadnji lanjski mjesec.

24. travanj 2024 06:04