Hrvatska
StoryEditor

Pogledajte gdje je najveća potražnja za sefovima u bankama u Hrvatskoj

29. Veljača 2020.

Potražnja za sefovima konstantno je visoka, a potvrđuju to i u vodećim hrvatskim bankama. U Zagrebačkoj banci kažu kako je najveći interes za najam sefova u većim gradovima, posebice u Zagrebu, u kojem je ponekad potrebno čekati da se sef oslobodi. Poslovni subjekti sef mogu ugovoriti na rok od jedne ili dvije godine, a fizičke osobe na neodređeno vrijeme. U PBZ-u je potražnja za sefovima već dulje konstantna.

– Klijenti uglavnom unajmljuju sefove na godinu ili dvije tako da se u nekim poslovnicama u velikim gradovima može dogoditi da se mora čekati dok se neki pretinac ne oslobodi – kažu u PBZ-u.

I kod njih cijena najma ovisi o veličini sefa i ugovorenom roku korištenja, koji može biti mjesečni, tromjesečni, godišnji i dvogodišnji.

U RBA-u je potražnja za najmom sefova umjerena do visoka ovisno o lokaciji gdje se sef nalazi.

– U Zagrebu je uobičajeno najveća potražnja, ali nije primijećen porast u zadnje vrijeme. Trenutačno je slobodno oko 15 posto ukupnoga kapaciteta. Sef se može unajmiti na najkraći rok od godinu dana, uz mogućnost produljivanja – napominju u RBA-u.

I u HPB-u je najveći dio sefova trenutačno unajmljen, a potražnja se u posljednje vrijeme nije bitno mijenjala. Najam sefova u prosjeku se ugovara na godinu dana, a kraći najmovi karakteristični su za razdoblja godišnjih odmora.

19. travanj 2024 04:34