Hrvatska
StoryEditor

Povremeni prijevoznici počeli otpuštati radnike

03. Srpanj 2020.
foto Ratko Mavar
Inicijativa povremenog prijevoza i Udruga Glas poduzetnika smatraju da će zbog izostanka konkretnih poteza Vlade u pomoći tom sektoru mnogi povremeni prijevoznici otići u stečaj, a tvrde i da su povremeni prijevoznici počeli otpuštati radnike.

U priopćenju Udruge Glas poduzetnika (UGP) kaže se kako još uvijek iz Ministarstva financija i Ministarstva turizma nema odgovora oko rješavanja problema povremenog prijevoza i drugih djelatnosti s leasing društvima, iako su istekli svi rokovi koje su vladajući obećali. 

Dodaje se kako prijevoznici propadaju otkako je ukinuta potpora za minimalne plaće te da su počeli s otpuštanjima, a uskoro se očekuje i početak vraćanja vozila leasing društvima zbog nemogućnosti plaćanja.

- Tvrtkama nakon toga vjerojatno slijedi likvidacija, pogotovo onima koji nemaju bar dio vozila u svom vlasništvu - kažu u UGP-u.

Predsjednik UGP-a Hrvoje Bujas žali se na ignoranciju Vlade i ministara.

- U predizbornoj kampanji obećavaju brda i doline, milijarde pomoći iz Europske Unije, otvaranje 100.000 radnih mjesta, a svojim nedjelovanjem direktno uništavaju cijelu djelatnost i šalju 20.000 ljudi na burzu - kaže Bujas.

18. travanj 2024 09:42