Hrvatska
StoryEditor

Predsjednik Milanović: Hrvatska pripada i potplaćenoj radnici na blagajni, ali i menadžerici

18. Veljača 2020.
foto Pixsell

- Bit će grešaka, ispričavam se unaprijed i molim vas za razumjevanje - u svom je govoru istaknuo Zoran Milanović, predsjednik Republike Hrvatske, netom nakon što je prisegnuo na inauguraciji. Ne kanim, najavio je, biti korektivni faktor, nego konstruktivni.

- Bit ću predan, transparentan, dosljedan. U vanjskoj politici ću se fokusirati na točke kojima se mogu graditi sigurnost i prosperitet - kazao je novi predsjednik koji na dužnost stupa već sutra i poentirao da je rat gotov.

- Hrvatska je dovoljno imućna i iskusna da može svima osigurati obrazovanje, ali našu republiku ne čine samo visoko obrazovani, poduzetni, kompetitivni, ona je i domovina nekvalificiranog radnika kao i akademika, onda pripada i potplaćenoj radnici na blagajni, ali i menadžerici u javnom ili privatnom poduzeću, nezaposlenima. Svaki čovjek treba u državi dostojanstveno živjeti - smatra Milanović koji je svoj govor završio stihovima Ekatarine Velike - 'ovo je kuća za nas'.

Zoran Milanović svečano je pred predsjednikom Ustavnoga suda Miroslavom Šeparovićem prisegnuo za 5. predsjednika Republike Hrvatske, obvezavši se na vjernost Ustavu. Himnu je otpjevala diva Josipa Lisac.

16. travanj 2024 14:33