01. rujan 2021.

Predstavljamo Boka Place – atraktivnu priliku za otvaranje biznisa u Porto Montenegru

Porto Montenegro

   

Jedinstvena, luksuzna nautička destinacija u srcu Jadrana i jedan od najprestižnijih lifestyle projekata u Crnoj Gori, Porto Montenegro, već duže od desetljeća predstavlja najkompletniju investicijsku priliku u široj regiji – s atraktivnom ponudom koja uključuje luksuzne rezidencijalne objekte za stanovanje i rentanje, mrežu prestižnih međunarodnih brendova i maloprodajnih objekata, kao i inovativnu marinu s kompletnom infrastrukturom s 450 vezova. 

Krajem 2020. godine, Porto Montenegro je predstavio javnosti svoj dugo priželjkivani projekt - koncept inovativnog, urbanog naselja, Boka Place, koje odlikuje pažljivo planiran prostor, s mnoštvom gastronomskih, shopping i zabavnih sadržaja i još mnogim povoljnostima koje će biti na raspolaganju, kako stanovnicima Porto Montenegra, tako i svim posjetiteljima.

Naselje Boka Place čija je izgradnja uveliko počela bit će otvoreno 2023. godine, a pored 213 stambenih jedinica koje su već u prodaji, ovaj projekt nudi i preko 40 lokala za izdavanje, kako lokalnim, tako i međunarodnim retail operaterima.

Ukupna površina prostora za izdavanje iznosi nešto više od 7.500 m2, a sastoji se od 34 radnji, 5 restorana i kafića, i 6 pop-up lokacija za kratkoročni najam.

Od toga je čak 35 posto površine za izdavanje već zakupljeno, a najveći zakupci su supermarket Voli i MCF kino.

MCF Cinema, regionalni kinooperater koji u svom portfoliju ima i Kombank dvoranu u Beogradu, dolaskom u Crnu Gori širi svoje poslovanje s konceptom CineGrand Cinema, a zauzimat će prostor od preko 1100 m2. A impozantnih 1400 m2, zauzimat će jedna od najuspješnijih lokalnih kompanija – Voli, s planom da otvori svoj supermarket premium kvalitete, baš u Porto Montenegru, a bit će među najvećim supermarketima u regiji.

Ovo predstavlja izuzetnu priliku za sve preduzetnike iz regije koji se žele naći u srcu lukszunog razvojnog projekta, jer Porto Montenegro i dalje raste, a godišnje ima više od 3 milijuna posjetitelja.

Iza dosadašnje uspješne realizacije i primopredaje preko 400 stambenih jedinica, te izgradnje jedinstvene rezidencijalne zajednice i vodeće marine za superjahte na Jadranu, stoji Investicijsko-razvojni fond Dubaija (ICD).

Međunarodna zajednica u Porto Montenegru broji preko 30 nacionalnosti, a s novom ponudom stambenih objekata u Boka Place-u, u 2020. godini zabilježen je interes iz preko 90 zemalja svijeta.

Predivnom ambijentu novog naselja posebno će doprinijeti prvi u svijetu Hotel SIRO, građen po inovativnom konceptu Kerzner Internationala, ugostiteljskog giganta (utemeljitelja brenda One & Only), čija je posebna inspiracija zdrav i aktivan životni stil, sa sadržajima fitnessa i wellnessa. Pregršt unutrašnjih i vanjskih prostora, sofisticiran luksuzni stil, cjelokupna ponuda pratećih sadržaja, ugodan ambijent i eklektična internacionalna zajednica, uz reprezentativne privatne stambene rezidencije, stvaraju idealan spoj luksuza primorskog života na crnogorskoj obali s pogodnostima urbanog karaktera novog naselja.

S izgradnjom koja je u tijeku, i planiranim rokom završetka u 2023. godini, ovo je jedan od najuzbudljivijih projekata koji će biti realizirani u sklopu Porto Montenegra.

Za više informacija o projektu Boka Place i ponudi poslovnih prostora, posjetite www.bokaplace.com ili nas kontaktirajte putem e-mail adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..