Hrvatska
StoryEditor

Predstavljena nova gradska mobilna aplikacija Moje Sljeme

15. Travanj 2021.

Na tragu kontinuiranog razvoja online servisa i digitalnih rješenja pomoću kojih Grad Zagreb pruža usluge građanima, razvijena je nova aplikacija koja će sugrađane i goste potaknuti na zdraviji i kvalitetniji način življenja. Radi se o aplikaciji Moje Sljeme, čije je predstavljanje održano 15. travnja kod Pilane Bliznec.

Aplikaciju Moje Sljeme, Grad Zagreb je namijenio svojim sugrađanima i svim posjetiteljima grada s ciljem približavanja prirodi, aktivnog odmora na otvorenom, povratka Zagrepčana na obronke i vrhove Medvednice te poticanja zdravog načina življenja i populariziranja hodanja, što je od velike važnosti za očuvanje fizičkog i psihičkog zdravlja, posebno u ovo doba pandemije koronavirusa.

Svrha samog projekta je predstaviti sadržaj Medvednice krajnjem korisniku te mu omogućiti osnovne navigacijske funkcionalnosti prilikom posjeta Medvednici. U tom kontekstu, glavne funkcionalnosti aplikacije su:

  • Navigacija po stazama ili odabranom odredištu
  • Mape staza grupirane po vremenskom trajanju uspona
  • Sve ostale korisne informacije vezano za svaku stazu te pretraga staza pomoću filtera (kao što su: duljina uspona, težina uspona, popis odredišta na stazi)
  • Korisne informacije za svako odredište, bilo ono planinarski dom, ugostiteljski objekt, smještaj ili neka druga znamenitost, koji se također mogu pretraživati po zadanim filterima

Sve navedeno omogućiti će sigurno planinarenje i istraživanje Medvednice - kako za one neiskusne planinare koji će dobiti osjećaj sigurnosti, tako i za one malo iskusnije koji će na taj način istražiti neotkrivene dijelove Medvednice.

Takvo aplikativno rješenje, koje na jednom mjestu sadrži sve - mapu staza sa svim korisnim parametrima, rute i navigaciju prema željenim odredištima, prva je takva aplikacija u regiji, a među prvima u svijetu. Grad Zagreb to i zaslužuje s obzirom da je jedan od rijetkih glavnih gradova koji u neposrednoj blizini ima 'svoje brdo'.

Osim za sugrađane, aplikacija Moje Sljeme je, među ostalim, i izvrstan alat za povećanje kvalitete turističke usluge za strane i domaće posjetitelje, a također, na tragu zdravog življenja, za očekivati je nakon određenog vremena i manji broj automobila na Sljemenu.

Aplikacija se može preuzeti ovdje. Primjedbe, prijedlozi i zamolbe za tehničku podršku mogu se slati na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

20. travanj 2024 04:18