Hrvatska
StoryEditor

Preminuo predsjednik Vijeća AZTN-a Mladen Cerovac

30. Prosinac 2020.
Mladen Cerovac

- Shrvani od boli i tuge javljamo vam da je naš predsjednik Vijeća za zaštitu tržišnog natjecanja, kolega i prijatelj, gospodin Mladen Cerovac preminuo 29. prosinca 2020. godine od posljedica bolesti COVID-19 u Kliničkoj bolnici Dubrava u Zagrebu - objavili su radnice i radnici Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja na svojoj web stranici.

Mladen Cerovac je kao predsjednik Vijeća za zaštitu tržišnog natjecanja, imenovan od Hrvatskog sabora, vodio Agenciju za zaštitu tržišnog natjecanja od 2013. godine, a gradio ju je od njezinog osnutka 1997. godine.

- Mladen je bio i ostat će jedan od najistaknutijih stručnjaka za pravo tržišnog natjecanja u Republici Hrvatskoj, a njegov rad i znanje prelazili su nacionalne granice. Svoje je iskustvo zarazno širio na sve nas, njegove suradnike, pravnike, ekonomiste, profesore, cijelu akademsku i poslovnu zajednicu te mlade studente - stoji u objavi na web stranici AZTN-a. 

Autor je hrvatskog rječnika pojmova iz područja tržišnog natjecanja, nekoliko stručnih izdanja i brojnih stručnih članaka te je aktivno sudjelovao u izradi svih hrvatskih propisa iz područja tržišnog natjecanja.

- Svaki put bi nas iznenadio svojim eruditskim znanjem koje je prelazilo granice njegove uske specijalnosti, ali i osmijehom ili dosjetkom koja je bila njegov znak da smo mu važni. Mladenova stručnost, vodstvo i iskustvo ostat će svima nama s kojima je radio vječna inspiracija i putokaz da dostignemo barem dio onoga što smo od njega dobili. Hvala ti Mladene, na svemu što si nam ostavio u zavjet - uz naklon i poštovanje tim su se riječima oprostili od Mladena Cerovca radnice i radnici Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja.

19. travanj 2024 02:49