22. siječanj 2020.

Prijavite se u Bazu poslovnih žena HUP-a

Baza poslovnih žena hup   
piše Lider 
lider@lider.media
piše Lider [email protected]

Hrvatska udruga poslodavaca poziva poslovne žene da se prijave na 4. krug natječaja za Bazu poslovnih žena Hrvatske koji je otvoren do 14. veljače 2020. godine.

Baza poslovnih žena nastala je kao inicijativa HUP-a i Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Republike Hrvatske koja okuplja poslovne žene, sposobne i kvalificirane u svakom trenutku preuzeti neku od upravljačkih pozicija u kompanijama. 

Baza žena uključuje javne, osobne profile žena poduzetnica ili žena koje se već nalaze na upravljačkim pozicijama u tvrtkama te onih koje su stekle dovoljno znanja i iskustva da mogu takve pozicije preuzeti po prvi put. Baza danas ima više od 100 članica - uspješnih žena poduzetnica i predsjednica, odnosno, članica Uprava društava.

Kandidatkinje trebaju zadovoljavati propisane kriterije, a prijave se vrše putem obrasca za prijavu uz priložen životopis i šalju se na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Nakon zaprimanja prijava, Odbor će odlučiti o kandidatkinjama koje su zadovoljile kriterije i tako će Baza dobiti svoje nove članice. Odbor za izbor članica u Bazu žena čine: Gordana Deranja, Ivana Gažić, Višnja Ljubičić, Davor Majetić i Ivica Mudrinić.

Baza poslovnih žena HUP-a je u tri selekcijska ciklusa uključila više od 100 žena koje su svojim znanjem i iskustvom dokazale da u svakom trenutku mogu preuzeti upravljačke pozicije u kompanijama.

Baza je pokazatelj da na hrvatskom tržištu itekako postoji dovoljan broj žena s respektabilnom karijerom i postignućima koja ih čine spremnima za najodgovornije pozicije. Hrvatska Baza poslovnih žena radi se po uzoru na već postojeće slične baze u svijetu poput onih Global Board Ready Women inicijative ili European Network for Women in Leadership.

U protekloj godini Baza poslovnih žena postala je platforma većem broju inicijativa za ravnopravnost prilika na upravljačkim pozicijama uključujući i Inicijativu 30% te ove godine pokreće mentoring  program za žene koje imaju kvalifikacije postati dio upravljačkih timova tvrtki.